💳信用卡討論區(65) 送狗迎豬 發問前先睇 #1—#3

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
fps 轉入要dda 㗎喎
加大Credit limit
你信貸使用率會降低,然後Tu分數會升
另一邊廂,你再申請其他卡時,其他銀行會覺得你已經有好多信貸額,所以會批好少額/唔批比你
Citi 白金都有lower limit
除大媽卡同wewa重有咩正銀聯卡推薦
交銀鑽石雙幣 (食季節簽帳promotion)
大貓呢家銀行真係狗也不吊

一月尾申請信用卡,早幾日打上去客服問下個status,要成15分鐘先有人聽,仲要唔知我個批核情怳。今日冇端端收到手機短迅,又叫我兩星期內補交文件。

我用其他細銀行,兩星期內已經批到卡,客服次次打去都係十秒內有人聽,文件交ID卡加入息已經搞掂
仲大9我話14日內唔交就取消申請
想請問 黎緊要簽十幾萬酒席 有咩卡推介? 東亞vs 好唔好?

HSBC VS已經揀左5X飲食 但得10萬限額
酒席本身好似唔可以碌卡,多比本票
我早幾日比訂先碌左HSBC仲食到5x
想問學生 黎緊有幾萬蚊要俾 同會去長旅行
已有dbs compass 黎緊會cut 恆生 東亞兩張廢學生卡
申請緊earnmore
但想刷里數
想求教 申請 cx ae 卡(年薪150000個張) 食迎新好 定dbs bmw 好 因為見現有客戶dbs bmw 冇咩里數賺 但平時簽帳就dbs 多過ae
唔想申請晒 驚太短時間申請太多
求指點🙏🏻🙏🏻
手頭上有乜卡?
分幾張新卡食迎新最好
所以而家申請左aecx 近排大洗費食完迎新先申請black?
唔係間間都可以用AE俾錢
手頭上: DBS eminent, SCB simply cash, HSBC vs

有諗過開CITI cash back 但佢迎新payme 都食到, 好似唔洗特登拎黎簽酒席
左諗右諗好似都係得番張BEA vs , 所以先上黎問下仲有冇其他卡推介
有無巴打知如果icard用老麥app買餐
當唔當網上交易會有10x
10 個月左右
唔夠要求
30K人工 今年10月會加到42K左右
係唔係等到10月再申請VS?
俾美國公司 碌美金通常都有? 🙏🏻
唔一定,你要自己查詢
如果你想直出 vs
一係放錢落 hsbc 用資產出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞