💳信用卡討論區(65) 送狗迎豬 發問前先睇 #1—#3

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
普通卡易批有咩討論價值??
唔知,所以先問
見bwm又係240k,scsc又係240k
但係批卡鬆手程度爭咁遠,所以先想問下
批左仲想點 有咩正唔正常?
Scsc 咪又係170k 都批到。。。。

有幾奇呀,你夠數唔批就有討論既價值
酒席難搞 真係問清楚好 有時太大額有機會唔當
大貓睇心情
隔幾個月再試
你有無交糧單比HSBC?
渣打免年費可以直接打電話,系統自動批
大貓內部有個計數系統
可以醫生申請卡唔批,普通人批

由金卡3年直上vs都有,年薪冇可能達標(本人)
有咩策略
批你乜卡都用住先,之後張卡夠期(3年)打上去卡中心話換卡,順便問埋有有得升級

呢三年當佢係主卡咁用,乜鬼都用佢,申請下張卡的現金套現分期,簽賬分期計劃

準時找數,唔好找minpay,做靚左好易上vs
試金卡先啦
佢當你自僱,有冇大貓戶口先?
上次我開ac 個cs逼我開運囚理財 又叫我開埋卡
咁我話 大家都係做銀行 算啦 幫你開埋
之後我申請按揭 匯豐係最快有結果 好似5日就覆左批俾我
但信用卡最後reject我 原因係tu
極懷疑佢reject既原因都係9打出來
大貓批卡真係睇心情
佢地內部一定有個制度,唔係有乜可能醫生都唔批
唔鬼要啦
開ac 後30分鐘都入左20萬現金
仲附埋3m幾既bank statement 俾佢都唔批
咁巴閉
想問下本身玩開現金回贈
用緊大新one+ 回1%,仲有中銀icard 同大灣區 食拍卡4%
仲有冇其他更好選擇?
其實有借有還已經係上等人

我大貓saving 長期得幾千
大學申請張cheap 雞信用卡用用下都加到十幾萬credit
一申請vs 就批
早排入左五十幾萬連mpf total 有六十零萬,申請VS,仲等緊佢批
每次都即刻還咁濟
可能用得夠耐,得年零
我都試過收reject letter 隔左幾個月之後無啦啦上個月又話approved 仲打電話嚟叫我無視之前封reject letter
如果本身用緊白金 想試下白撞up上去vs 應該打hotline定網上再申請一張vs
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞