💳信用卡討論區(65) 送狗迎豬 發問前先睇 #1—#3

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
早到機場入個lounge都好呀
Sorry for 1999, 我意思係唔同銀行會唔會做reference
唔同銀行當然唔會做啦
大貓卡有人信佢點條件會批
一黎就申請公廁卡的話多數直接收皮
想開scam 本身有cash back 個張 有無得叫fd 比推薦咁
係 超抵
part time
問左兩次冇人應你
又咁多負評就收檔啦仲問
呢張卡收左皮好耐啦
你生活壓力好大?
我問正常問題都要比人收檔
咁個討論區咪要啦
你on9?
呢到啲人係咁
等我認真答你
呢張卡廢咗好耐,咩都刷唔到
平時碌卡都蝕比銀行
Cut咗佢啦
中銀邀請我出張"旅遊賞Visa Signature卡"
好似唔係幾實用
聽都未聽過
1.永久豁免年費。
2.客戶須於該月憑卡作任何本地零售簽賬3次或以上,並於該月累積海外簽賬滿HK$6,000或以上,滿HK$500之單一零售海外簽賬可獲8%現金回贈,每個合資格信用卡賬戶(以主卡及附屬卡合併計算)每月最高可獲HK$500現金回贈。

整唔整張好
冇用
我想吓CSL電話費計唔計冬日賞合資格消費??

「合資格簽賬」為推廣期內於本地以合資格信用卡單一簽賬淨額最少滿港幣500元的簽賬並於核實持卡人有資格獲享「獎賞錢」時已誌賬的交易。本地簽賬是指於香港進行並根據信用卡月結單上所列以港幣結算的交易。本行可全權絕對酌情決定哪些是合資格簽賬。現金貸款、年費、財務費用、逾期費用、賭場交易、購買及/或充值儲值卡或電子錢包的簽賬交易、分期付款、繳稅、透過滙豐流動理財及/或網上理財繳費、於「獎賞錢」購物網的換購交易、所有於推廣期內於香港百老滙攝影器材有限公司(包括由百老滙營運的合作專賣店及百老滙的網上商店)、於香港萬寧、Mannings Plus、Mannings Baby及GNC專門店,於2018年12月1日至2019年1月1日期間於香港崇光(香港)百貨有限公司進行之簽賬交易、郵購、傳真及電話訂購、八達通自動增值、自動轉賬、循環付款,及所有未誌賬、取消以及退款的交易均不會算作本推廣的合資格簽賬及不會計算入簽賬要求內。

呢個關唔關事?
冇中銀VISA卡嘅話,咪出張徬吓身
中銀做VISA特選就用囉,或者等做OK手機付款$25減$10就用佢
安信張毛記10%已收齊
佢個8%都幾難觸發
好撚on9
條友d post得一個正評,係到自己正評自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞