💳信用卡討論區(65) 送狗迎豬 發問前先睇 #1—#3

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
好似恒生先有得咁做?
我現金
dbs atm
如果經常要用港幣簽網上簽海外商戶,用邊張信用卡最好?
出咗第一張statement自然會有架啦
境外本來東亞銀聯正
不過網簽大部分都唔收銀聯
退而求其次i-ititan 或者大貓vs
不過要留意ceiling 同最低消費
i-Titanium 收境外港幣手續費
大貓+賞世界 / CCB eye 好啲冇手續費回贈又好
我應該好快就會玩爆大貓卡,所以搵定下一張,CCB eye學生申唔申請到? 我有諗過icard
學生都爆最紅自主十萬
eye 依加好似冇做學生卡了
簽咁大額去開張 CX AE 食迎新好過啦

P.S. 中銀 icard 都有境外港幣手續費
因為CX AE用唔到Paypal
CX AE 點會用唔到 PayPal
PayPal 收 MC / Visa / AE 㗎喎
我想問匯豐卡入面
佢有個迎新優惠係話高達$1000既現金貸款費及手續費回贈,(以$20000借款額為上限)
我可唔可以借完佢$20000,第二日就還番$20000比佢,食個回贈?
又或者要享用呢個貸款回贈,有D咩限制?
用買RC無分別
唔係好明,我係信用卡白痴黎,多多見諒
匯豐咭透支唔即時起息 但5%手續費
你借20000 收你1000手續費 你要還21000
但之後佢會比返1000積分你可以抵銷返1000簽賬
其實無乜謂
明解,左手交右手,唔該曬
係HONGKONG CARD到睇到有人AE用PAYPAL,收到警告要CUT卡
可以 擺錢入Citi開Priority AC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞