[青衣半導體公司]良心公司成功為員工爭取六日新年團圓假

598 回覆
22 Like 1257 Dislike
見到上面個老屎忽留言
呢啲狗奴隸思想 仲話係文化真係笑撚死人
咁嘅上司 咁嘅公司 講到福利又差又盛 真心唔明點解呢個post 嘅人可以喺間垃圾到做咁耐 你地真係犀鳩利
咁做你工人咪慘囉,同鄉放假出去聚,自己就比人調去返工
做實事既人應該係對事而唔係對人,家下佢就對人唔係對事
仲話cash is king
無恥嘅人乜都講得出
唔入中共做官真係嘥左佢
唔講以為佢年薪幾百萬
圍喂畏狗餅獎
頒獎組織都係狗屎公司
所以唔講無人講,一講就缺堤咁
前員工等睇show㗎,請繼續update喎
就當佢真係年薪幾百萬又點
呢啲錢咪又係靠壓榨其他人賺番黎
食人血饅頭為生 仲覺得好威威咁
又夠鐘返工
比人馴化到你咁做埋門口狗幫人吠都算出眾 自己做港豬低低調調繼續奴役咪算囉又要上嚟大大聲話比人聽 好自豪?

所以點解咁多無能既繼續留A記 每個人都有負擔 但有料咪唔怕你走左一樣搵到食
個啲儲左幾年無用既工作經驗既人唔夠quali走唔到咪比公司食住囉

最後你啲思想淨係得兩極? 唔做門口狗就要係革命烈士? 唔係鍵戰就要以死相博?

做唔到不平則鳴就要做人門口狗幫人吠?無獎架
係咪又係膠層KK黎架
膠層要小人洗乜上連登咁cheap
直接係電子郵件小咗啦
得d 奴材先會上網奶自己老細鞋底....
上左報 下一步可以點
有睇真係唔奇
但係特登回覆咁鬧人真係好白痴囉
我覺得d 膠層最希望就係無人出聲
無理由係連登呢d 公眾地方回應

好公司,係會接受意見,由錯誤中學習
衰公司,係會壓抑意見,總犯重覆錯誤

知道「你」睇緊,但你睇完,你又會點選擇

Someone said “it is just as simple as state or leave.” And now, you may understand the situation “it is not as simple as state or leave.”
難得有高層睇
俾d 建議你, 等你地容易d 落決定
記住: 做人無公關,食屎㗎喇!
全部人放假唔減annual leave.
少少錢, 賺左員工個心, OT都係返到
公司分左兩派, 咁樣做可以凝聚返士氣
聰明既你地識做既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞