[青衣半導體公司]良心公司成功為員工爭取六日新年團圓假

598 回覆
22 Like 1257 Dislike
40年文化?
最近2年都無
共產文化,有問題唔去改, 邊度有進步?
仲要同人講轉型做高科技公司
人地高科技公司就崇尚自由,員工意見自由表達。
員工先用心做,創意先會湧現。
地盤好多呢啲閪工 離譜啲見過新年逼你放兩個星期 一年得七日大假
一開工仲爭返公司轉頭
keep推
工廠嚟架咋
認真on9無極限
睇睇下兩句都有問題 你話客人專用咪算囉,加埋請勿打開jm9,搞到我更加想睇下
其實入面有乜
謝謝記者朋友
良心公司
“最後補充,一係做一係唔做”
你講到咁啦,我重有咩好講
要點state?
作為長期服務員工,我表示其實從來無‘享受’過公司為我‘爭取’嘅‘連假’。
其實公司好地地講話要共渡難關放年假,都好過假仁假意話咩為員工著想啦

利申 發夢聽到啲老細暗示/明示叫人唔好返工,亦有好多人怕被秋後算帳而唔敢申請返工

人哋都幫你做到呢一步餵去你口邊,連擘大口食埋去都唔敢
夠團結人人都申請嘅話佢又可以算得邊個?

留名睇星期一email
為左高層既面子,係到嚇d細既,何必呢
完全認同,你呢一刻同我講公司而家好唔掂,要大家共渡時艱,所以要強制大家放annual架話,我一定buy你。公司唔掂我都唔掂架姐。但你家下話係為左員工家庭團聚咁撚我,就真係做得太低手啦
見到你我就明白點解港資咁多無良老細都仲有咁多人繼續幫佢地打工
Cost&profit乃生死之存亡也 壓搾自己貢獻股價

繼續努力幫A記奮鬥 can do文化靠你傳承
條友做唔做得野 同件事本身對錯與否係一啲關係都無 何苦轉移視線去攻擊提出問題既人 唔解決問題 解決提出問題既人對公司定員工都唔會係好事
哩個先係重點
解決提出問題既人係無助解決問題
間公司諗下點悉善解決問題重好喇

但如果公司重諗住哩d所謂文化係無問題 哩d事情只會繼續發生
Cash is king 講撚到自己係老細咁款,唔該收下皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞