做馬房助理 你問我答

882 回覆
81 Like 5 Dislike
以前馬房工作環境,以前做完自己嘢就收工,收錢幫同事做埋又得,而家等大圍,等齊先收工,做法完全唔同
從化起訓練場對你地運作有冇影響?

山長水遠,點解馬主肯俾自己d馬上去訓練?
覺得我點 係咪好靚仔
做地盤好辛苦先揾到咁上下人工
仲要唔係一定有工開
除左日日早起身真係唔覺有咩辛苦
何良做boss
好馬 好靚仔
我退咗休,從化同我無關,你可以問樓主

不過我聽到以前手足話從化開倉啲馬房香港倉長期唔夠人手,啲手足話做到死,同埋馬會私自剋扣獎金補貼係從化香港人手足畀人踼爆之後用計錯數做借囗但係由九月到而家都未出返啲錢畀佢哋
你做過咪知,長期返六日,嗰日放假等於半日,跑夜晩第日返工等於唔駛瞓,早起身,上下場,冇人生,又危險,我以前有朋友係地盤做扎鐵,之後入咗馬房,頂唔順之後冇做,仲有你睇到係嗰幾個大倉搵咁多,其他倉全部唔會有呢份錢,再加上你新入職有排都未到頂薪,同埋係唔會有4500,如果你做下游倉,恭喜你一個月辛辛苦苦有兩萬幾
賺咁多錢都要剋扣

師兄已經退休,覺唔覺賽馬已經冇得再風光?新一代都係賭波多...
馬會自己都無心搞啦。
上星期日一級賽入場,少人到........
不過馬會政府呢D都帶頭CUT一大堆福利,香港地打工環境真係只有越來越西
入場睇馬人數只會越來越少,但投注金額每年係創新高,只要一日有得賭,香港賽馬永遠唔會死
後生仔加油啦,一係讀多啲書,搵份好工,如果靠勞力就一定要團結一心先有力量
食左飯未
洗唔洗幫馬出火?
呂健威好chur
食左啦 有心
唔駛 已閹
跑頭場?
點解咁想我自爆 網絡世界好黑暗
即係未閹就要?!
佢哋成日騎師拉機場,又游水又機,咁個人成日唔係馬房仲要趕早收工咁一定做死,老苗玩法又係差唔多,成日機場,但冇咁早收工,一個倉成日機場一定做死,如果你預到一個執著副練、雞頭咁死得仲快
香港得賭都冇賽馬文化
未閹都唔駛 哈哈
應該唔會有人知你係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞