做馬房助理 你問我答

882 回覆
81 Like 5 Dislike
沙田有,不過唔一定開,要睇練馬師
咁唔怪得樓主話呢份工危險
半身不遂嗰位最後點
建唔建議入行?
用自己大假,其他唔係產假白事假,除非你係特別人物,如果唔係寫字樓通常唔批
馬會賠錢退休
我覺得唔洗太多variables都夠去分析,近績,檔位,騎師,練馬師,騎練合作,體重,兩代血統,海外績等等啦,我自己依家都60%命中左右,10-20倍獨贏既冷馬披命中率都有30%左右
而家做馬會會員係咪好易?

周街都見人d車個擋風玻璃貼馬會泊車證

有d錢七都有
馬會唔係有類似貪污條例唔比人收禮物?
定係唔適用於馬房?
聽講有位當年係馬上跌左落黎癱左
轉左職而家係寫字樓番緊工
見到呢條又想問啲低b野

啲馬係咪要企係度訓覺
叫我?
馬房有無入面文職? 即係又可以對住d馬但又唔洗執馬屎
以前建議,而家唔建議,而家市道當你求其搵份工都萬幾兩萬,渣的士都搵三萬,咁點解為左兩萬幾咁辛苦同危險,一個星期六日,好天曬落雨淋凌晨返工下場之後又再返,一日用你十幾個鐘,又試閘OT,好多倉長期超時,馬房仲要冇補水冇補假,身體長期勞損,咁你都要入行,我唔笑你傻仔人哋都笑你啦
收到唔該巴打
有,馬主畀打賞其實有份表填,所以馬會唔鼓勵馬主畀打賞
屌佢老味無OT無補假 咁大間馬會搵咁多錢都咁仆街
係,好多啦,以前工傷返唔返本來工作崗位馬會會幫你轉職,而家馬會叫你自己搵
你係咪有錢佬
上面有答
有,練馬師自己請秘書,唔係馬房員工
馬撚有幾串?
自從啲馬會大老闆可以有花紅分,咁佢當然同你開源節流,替工傷病假就係咁樣取消埋,因為你死你事
練馬師自己請秘書
你明唔明我個觀點架?你想成個馬會都係一班只當馬係生財工具,完全唔會care佢地嘅人做,直到有日奇蹟出現突然人類將馬嘅福利睇得好重;定係喺呢個神蹟發生之前都起碼會有啲肯當馬係朋友嘅人喺呢個圈子入面??世界上有幾多野係因為局內人睇唔過眼而尋求改變你知唔知?一個有問題嘅field如果只有一班唔覺呢個問題係問題嘅人參與,個問題就更加無可能解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞