做馬房助理 你問我答

882 回覆
81 Like 5 Dislike
你好彩,恭喜你無入到馬房地獄
會,我冇記錯係14000-15000左右老底,經過幾個月返大陸受訓,可能有機會出倉,入倉先會有獎金,如果你做冇咩馬贏馬房咪平均5-7千左右,一句講曬人工低,工時長,危險加辛苦
興趣係邊?你對執屎有興趣
我唔太鍾意對人,又幾鍾意動物,馬會又好似幾穩定,執屎我諗都ok掛
講真,真心中意動物祈唔好入行,呢行擺明虐待動物,同樣虐待自己,同埋穩定有鬼用咩,人工低工時長又危險,一星期6日,放嗰日假等於半日,如果跑夜馬直頭唔駛瞓,份工直接係斷六親
我而家人工低返緊7日
你本身做邊行先?有冇仔女?
返2份工,邊行廢事自爆,無仔女
冇仔女,咁你住邊?近唔近火炭?
住九龍,算遠定近?
你諗下零晨3-4點開工,你有冇車返工先?係火炭馬場唔係沙田,你唔好諗住遲到喎,馬房會投訴你收警告信,你唔好諗住放病假,你預左病唔到瞓係醫院都返工啦,不過你瞓醫院之後咪趕你出倉
咁交通方面好似比較係問題添
如果高燒都唔請得假又有啲尷尬
零晨交通唔講得笑,平時1個鐘返到,你預1個半鐘,因為轉車,加埋紅van等齊人先開車

冇人會信你病,只會覺得你扮病,因為你病咗管理層要分配過orders,手足要做埋你嗰份,你放病假即係麻煩份子,如果你唔好彩放假之前嗰日先病咁你仲大鑊,會覺得你自製孖days,咁到時馬房唔知點攪你
跑快活谷夜馬時
騎師/練馬師/馬伕通常坐咩交通工具由沙田去跑馬地?
跑完夜馬,隻馬返去沙田先沖涼,定跑馬地沖完至走?
係咪夜馬後,馬會全部送返沙田,無得係跑馬地過夜?
騎師,練馬師自己揸車,馬伕如果下午車就坐馬車同隻馬一齊去,如果上午車下午要返工就收工之後坐公司車,跑馬地有得沖,但駛唔駛返馬房沖多次就睇個別馬房安排,有啲馬房仲會要你沖涼行街做其他嘢,全部馬必定返沙田,馬伕就算你住跑馬地都一定要跟馬返沙田
樓主話返 0400-0930 1400-1600
咁夜晚d馬係有人用cctv睇住?
唔係ge話馬仔突然病發咪冇人知
用馬房助理知識
如果而家叫你去拍賣會幫手揀靚馬有冇幫助
以前有畀錢人夜晚睇馬房,不過取消咗之後變咗7合1有人會夜晚巡間,係鐵閘外面望下花房入面,但發生咩事就冇人知,馬格係冇CCTV,除咗檢疫馬房
少少,不過你覺得就咁睇個樣睇到啲乜?
你做開5日正常工,平時放開兩日假而家走去返6日,放半日?仲要開零晨,上下場,又危險,你頂唔頂得順?你要錢不如走去做地盤、揸車好過啦!

你住大埔應該有紅van經馬場
馬王輝佢唔係都係咁睇返黎? 再加埋血統
請問M高級定係S高級?
點解係放半日?要做幾耐先唔會得人工14,15k?上到30,40k?
放工or放假可唔可以留o係公司休息(因為未有宿舍),如果可以的話有冇房or床提供?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞