做馬房助理 你問我答

882 回覆
81 Like 5 Dislike
有冇屌過kk妹?
點睇炒飯哥單野
係咪某d馬房會夾埋做大龍鳳
到底啲馬想唔想喺賽馬咁跑法呢?會抗拒?
聽晚有冇貼士?
記得中學有個師妹中學未畢業走咗入去做?
唔知佢係讀訓練學校定係咩
點睇梁定華?
樓主可唔可以答一答#397

上水騎校,人工少,流失嚴重,其實沙田一樣

即係話去金錢村見嘅就唔會係沙田做馬房助理?
冇錯

好彩冇嘥時間去見! thx ching
工作入面做得最錯嘅一件事係點?
做馬伕洗唔洗大隻? 似騎師身型
樓主傾到0400開工?
想知添法寶有冇做到狗餅 你知唔知?
想問巴打你幾個問題
你用MLR去計?
你60%命中率點計出黎?全部有中GE場數/全部有買GE場數?
你一場會買幾多隻?一隻OR多隻?定跟kelly criterion?
睇左頭幾頁,退役馬咁撚慘,叫馬主比筆錢出黎,例如幾皮野一隻,開個園地養到佢地死為止,開放埋俾人參觀、餵食,再收入場費咁,應該可以維持到
師兄半個同行 我做緊騎術學校 都有八年 其實都諗過 轉去賽馬 但係天地時間真係頂唔順 想問下 個陣潘狗話係梁加俊唔要隻美麗 簡左隻平湖 但事實係咪咁? btw 做馬真係比其他工種危險 我騎校既馬已經冇乜火 但都可以咬爆人地鎖骨 沙田個班真係算係野獸級別
點入行?我本身都好鍾意馬!樓主本身讀相關科?
啲馬比賽跑贏/跑輸咗
返到馬房會唔會表現得興奮或失落
香港真係難,d馬黎得快退得快
做過雙魚河 無做好耐
當時起薪都係萬四 返8點收6點 12點至2點食飯/休息時間
得花紅同馬主利是 無獎金 比沙田輕鬆好多
都係行街行馬機配馬餵草執屎執尿嗰啲
但愛馬既話 呢到會好好多 多啲時間同佢地玩
而且佢地啲料同草少啲 所以無沙田啲馬咁好火
前景就唔使諗 就係去沙田做馬伕
因為啲大佬都差唔多退休 晉升都升後生了
而家入呢邊 準備做老馬伕就得
聽晚有冇tips
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞