點解回教徒放炸彈就係古蘭經邪惡?愛爾蘭共和軍放炸彈就唔關聖經事?

118 回覆
15 Like 51 Dislike
咁仲好笑啦 全香港都知佢有兩個仔
伊斯蘭教唔係唔認其中一個宗教人物
係利用一個色情狂把口話耶和華神親述主耶穌不會幫信徒贖罪
呢樣係無得駁
所以只能靠自己的信心
【繼續泥槳摔角】
咁人哋放炸彈都係樹大有枯樹,之係人哋棵樹特別大,所以枯枝特別粗
而家問題係你嘅論點全部都可以用嚟回力刀打返你自己,麻煩你執一執先再講
差唔多日日都玩自殺式炸彈襲擊喎
而且我以前一放學而家一放工就開住無線
淨係見到基督徒天主教徒不斷做好事 幾十年都未見過有一個回教徒做好事
伊斯蘭教棵樹會唔會已經枯死咗?
係囉,即係其實係你「主觀相信」、你「認為」伊斯蘭教係邪惡,咁一開始何必夾硬扮有道理,搵啲咩「社會現實」支持自己?點解唔一開始就咁講?一開始話呢個係神學問題,佢罪大惡極無需證據已定罪?
伊斯蘭教係邪惡係一個正常香港人睇完無線新聞就會咁諗
唔知你咩背景會覺得基督教一樣衰啫
咁都好拗咁耐
交流下啫
我自己都唔知點解咁好火
世界幾大宗教領袖都唔係咁諗喎,佢哋全部唔正常?
客套說話嚟啫
同埋好似無線新聞都無報道
社會就係由市民組成
市民多數依靠無線新聞了解世界
咁我哋嘅價值觀受到無線新聞影響十分合理
唔係人人都有你咁多時間去google下基督教有無枯枝犯事嚟justify 「大家都係衰」
唔知,就去搵
唔識,就去查

今日你行得出嚟講你嘅論點,就有責任為你講嘅嘢負責任。你推銷得一種觀點,就要確保自己嘅證據準確。無知唔係抗辯理由,你係唔清楚嘅,返去做左功課先,係有point嘅,攞證據出嚟說服大家。

我而家剩係見到你輸打贏要、斷章取義、以偏蓋全。今日你喺無證據下開呢個topic,根本係散播緊宗教仇恨,推動對其他宗教嘅敵視同歧視,正正係滋生極端宗教份子嘅土壤。
每日嘅無線新聞就係我嘅知識來源
同埋我唔覺得你駁到我
多次見你只係避重就輕
你返去做功課,攞point嚟駁我,到時再傾

Bye
九唔搭八,依個愛爾蘭共和軍係因為宗教原因放炸彈,定因爲民族主義?
你地第一次睇因蛇鳩up
駁唔到就做背景審查
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞