做緊Housing ws2 入黎 (2)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
civil無cta, 個d叫ss,
呢個位 請出面揸civil cert個班地基佬多
HYD WS in到2月中 邊會咁快派
In完仲要排成績個d
快極都要3月尾先派
今次好似有成7xx人in
基本上唔太差既都會請
因為次次都請唔夠人
題外話,想問街外人hd 考to 機會係咪好低?
行申:舊年civil hd grad,9月開始到依家係consultant 做緊ea, 岩岩收到aco offer, 諗住accept左先,再考to
依家HD好難考到TO,真係要溫書同埋有相關經驗比較好
ASD要考埋autocad添
唔似13/14年個陣,hd都易入
我諗hyd好做d掛
Housing 好多盤都前線 foundation 同building
聽講成日都要ot

hyd無咩caps work 多數外判晒
淨低都係M 同D 多,M就好多投訴,lighting 最正
CEDD就唔洗當’更’ ,但有d位要返長短週 同有機會做caps
DSD成撚日要開夜

不過housing升得快d
hyd會不會無得升,或者要做好內2仔先有機會升
差在呢家做唔做住aco 先 ,驚到頭來aco 又冇 to 又冇,始終to 呢d 唔係有信心入到
啱啱最近升完14年個批,都要4/5年先升到
仲要係食正退休潮
但因為退休潮2020左右開始完,嚟緊既位唔算太多
今年又會開ai board , 出年既1仔空缺都係升哂15/16年個批先
所以我估計 當今水入
起碼都要5年 仲要係有file情況下

當然唔排除巴打們係超班馬 一過perm就升啦

BTW最近聽過ASD既WS 都算係升得快
咁要考慮返巴打本身做緊咩 幾錢人工
有無養家需要,因為aco入職人工唔太高
係好在唔會抄你,得少部分位係好忙
body狗又比人當condom
屌巴打你就好 做aco好過做工程啦
有無巴打有報housing to?
請咁多? 500個有冇
最多幾十人
幾十人會唔會in 700個呀
只要申請人合資格就要俾機會人去in 下,同請幾多個無關
Housing 今水BS 都in 左800個但請得50個左右
civil個邊無ws2
ws2一定係去tms/dmo
50個咁多?
咁ABSI有幾多?
4月返
但聽講今水waiting都勁多人
1年exp+3個月body都waiting
但唔知咁多人waiting會唔會冇位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞