做緊Housing ws2 入黎 (2)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
其實tms note係邊到有,我都睇下佢地係做d咩為主
咪又係做白單.....
主要既工作係比住戶屌同比cto玩
唔係掛
唔知
我無in
邊得咁少人玩你
城內的人跑入去,城外的人跑出嚟
薯仔一個,想問body shop 姐系邊間公司,日日系地盤ot,想轉下位。另外 tms, dmo, 又系點解
bodyshop 係解housing借consultant 排頭去請人provide service. 留意下jobsdb d ws2 post會寫明secondment to housing.

housing做mains有2大派
一邊tms全方位維修,每條邨stay一段時間幫手做保養 類似 人既body check

另一邊係dmo 每條邨長駐個班人 ,居民有問題就同housing講,housing搵人幫佢整,就好似人病去睇醫生咁。
佢地問問題好有技巧,有心講就emd 問法,冇心就dcd 問法

利申 有waiting list
你當隔離個eo無度?
每條問題都係電腦抽,
interviewer 之後自行決定追唔追問落去
你有冇in 過ws?????
acw 先係抽問題
EO 鬼識工程野咩
有呀,housing ws2, ws1 都有in過
eo在場做紀錄,見次次都一大堆野放面前,
之後選黎問。
多謝師兄既答覆,我而排都會留意下post,我印象中都見到佳富出過d WS ii post,但系重唔會有其他公司都會出
都仲有1-2間公司會有
呢位師兄可以分享多少少,(e.g. vigers??), 加埋呢排冇咩出過WS ii既 post。 題外話,有冇人試過報新地既work supervisor (2-years contract)
都係呢幾間公司,Kax fu, amplx, 之類,
佢地個job 名叫work supervisor 2 construction,入面會有借去housing的字句,成日都會請人,留意下jobsdb之類的apo
多口問句你揸啲咩cert?
housing 收生都好嚴 唔岩 直接foul 無得interview
hd bs
巴打我大約知你邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞