做緊Housing ws2 入黎 (2)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
你唔係做呢行?點會唔譜
lm
咁多人想入去做body狗 有去in就請 請左好快又會走 body狗去到1000未
你有得見算好,我做左4,5年work co
前排讀完civil pro dip
都唔比機會我見
pro dip 唔得好似
pro dip = dip only
housing要hd
housing bw 唔洗用到ric
technical野唔識 唔緊要,最重要表現出肯學肯做就請
當年我直情咩都唔識 都請
問我 拉釘係咩,有咩用,問我閘制皮心制 更加唔識
應該冇理由 我做咗幾年wc 得張dip都有得見
佢見我做qs就問我ric係咩
哦qs 既ric ,以為係其他野
做ws要識計 不過入到去實會教你睇 sor計ric
絕對唔係咁,bodyshop成本經費比長工低,同埋係臨時性質。而臨時性質又分實位同臨時位。所謂嘅實位可能係正常招聘時間過長,從現有的bodyshop 合約公司請人作過渡性安排。而臨時位可以係task force,做完單project就散檔。有人會問點解長做長有,原因可以係該task force嘅上層唔想解散,不停接受/發掘新任務,又或有相同性質嘅新project出現。至於做過bodyshop投考長工係唔係有優勢,呢樣野只係大家覺得理所當然,可以肯定嘅,就係如果你做臭自己個名,就一定冇運行。因為一打開份CV,知你做過邊個位,好大機會打電話比你舊老闆收料。
想問下巴打
Civil degree grad應該去in TO定係ws比較好
係咪做住engine捱幾年再去會好啲

利申:垃圾工程狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞