做緊Housing ws2 入黎 (2)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
On9 找degree仲入去一定後悔人地ive仔入完都走啦
臭討 話4月尾5月頭先派信
咁佢地多數走去邊
各部門ai to
臭討係邊個post度講
冇咁好彩既咪入housing asd 做ws1/2
而家jobsDB好似無咩WS1/2放出黎
想喊
之前出左
你預2年後啦
巴打 認真咩 好想返工啊
講真,你係有咩cert
Surveying asso (first hon) + 一個engine既 bachelor
綠卡考左 CRE都考左
英文幾好咁黎緊d人畢業 會唔會放返d WS2既job出黎
https://csradar.com
巴打你去呢個網睇下監工的職位招聘的時間
上年出左,就會隔1-2年出
你都可以留意下to的職位
唔該巴打 呢個網我都有睇
以我所知 HA好多WS2 都係外判
而家都有keep住留意睇下有咩公司會請人
希望儘早做狗

TO其實做d嘢都係inspection 但係好似無WS2咁hea?
多謝巴打先
巴打你係咩surveying,housing唔係全部surveying都收
淨係會收building surveying
Estate surveying / real estate / property management 唔知你地點叫
但係同一類

有frd囝聽講以前都做過
呢幾科真係要去bodyshop試下水温先敢肯定,
property management 有機會收,因housing會收CM人
介唔介意略略講下咩係bodyshop
屌 我成日以為係旺角間化妝品bodshop
R撚晒頭
contractor
外判ws2
人工一樣跟政府,有得加人工有得跳
但無職升,工作同一般ws2無分別。

你當housing既ws2訓練班,1-3年後畢業去考正式ws2/挑戰acw
哦 sor9
唔識呢個term
咁我知邊d外判 WS2啦
成個jobsDB呢排得個 1-2份
我都準備入去 好怕一年比人收皮 唔續
係咪正正常常都冇事架
如果做dmo,正常唔會唔續,除非極品
想太多了 驚轉唔到正莊仲好
等緊waiting list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞