[I/A]Destiny Child命運之子(9) 開左國際服+初音聯動

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
鳴謝漓洵巴提供資料

國際服同日服有d唔同 等國際服大佬更新

日服新手入門篇:
1. 隻驚玩D咩?
J囡囡 隻驚既2D live 系統啲囡禁一下就會郁一下 附帶呻吟聲
搭車個陣開大喇叭玩都咪話唔過癮

2. 洗唔洗課金
5星角可以突破6次聽落好似課到仆街咁 不過打活動可以拎到舊池既5星角
變相5星角可以農返黎 玩得耐係可以農到P(突爆)

食石位係抽卡同買票打活動 你唔大追活動BUFF角/排名既話唔洗點食石(不過D新角太好J多數忍唔住)

清哂日任會送250石 , 買月卡送多你100, PVP活動鳩打一星期都會送你1xx~2xx到(睇你咩rank)

3. 洗唔洗刷首抽?刷邊隻好
囡囡驚梗係刷囡囡啦 , 愈多五星愈好,懶得刷都可以直接開 ,Twitter聯動活動可以直接揀1隻5星 , 默認會係嫦娥, 100%必定上場

活動說明:https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=29530&snA=2715&tnum=45&bPage=2

其他5星會中咩要睇當期個pool up咩角 新角黎講最高上場率係木莫娜 抽到既話打活動提升好大
巴哈首抽指南:https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=29530&snA=2629&tnum=32

4. 係咪得5星勁?
唔係 , 好多4星都有用 , 打手既話好多5星+2之前都冇4星+6勁

5. 有咩4星要留
全線打手輔助都可以留住先 , 盾淨係留向日葵;斯巴達 , 奶就留光正太;火奶, 妨礙留跳窗;鐮刀

有幾隻開波好彩突到已經可以上得場 : 泳圈 阿緹 雷達 結他

5. 點組隊
前面打主線可以上 兩打手+嫦娥+奶 , 最尾個位比較自由 , 要保命就上盾/奶 , 唔會死就上加攻輔助

打活動既話可以睇下post內大佬點樣組隊 不過萬變不離其宗一定會有嫦娥+雷達

4星突滿+6連本體要7隻 大約~5星+2左右
開波5星+0用一排好快就會比高加值個d4星打手追上
有某d 4星打手係特別勁 練爆左唔會蝕 因為仲有world boss要上廿隻角

4星打手水屬就水泡 SS級角色 三下毒 仲勁過5星EVE淨係識打兩下
木屬既木弓同暗屬阿緹呢幾隻好彩抽到+2~3以上可以直接練爆佢做打手

組隊就兩隻打手+嫦娥+奶+盾/奶/補 練爆呢D再練其他角

6. 主線卡關點算
主力(打手優先)升到50先 , 技能升滿 , 好感升滿 , 有資源再升到全隊上60

7. 點升5星/6星
要50LV/60LV再加4個4星角 or 5個5星角
升星既肥料角可以用進化肥/3星角升上去/冇用既4星角升上去

8. 點拎活動5星/見post內幾個大佬話一車車5星點黎
兩大5星來源: Raid Boss同World Boss
其他來源: 連續登陸一個月送一張必5卷,翻牌活動有機會翻到5星,各種活動;進化之路;PVP物品收集;大富翁...etc都有可能送你一張5星卷

Raid:
非洲人/新手發家致富首選, 做哂全部活動任+清哂商店會送你當期BOSS 4隻直接+3 再加各種5星卷十抽卷魂卡卷etc....

打40LV boss有2%以上傷害(10萬) 有機會開到白金箱 白金箱有機會開到當期屬性5星舊池角色
Boss傷害排名前5開白金箱機率會大D 10%~30%
一般黎講一日清哂十票左右會出到0~3隻5星 raid開兩星期日日打十票真係可以開到成車5星

WB:
新手可以pass既活動 , 要求上場20個角色 , 你練到廿隻角全6星滿好感個陣都唔洗睇呢篇野

9. 魂卡咩黎
呃錢既裝備 唔好去抽裝備池 就咁玩活動/PVP排名都好易拎到5星魂卡返黎
初始5星魂卡池得8張 長玩肯定可以突爆到(但我玩到幾張有+2都仲未開到EVE卡同木奶卡 )(我玩左一年終於抽齊
5星卡升到50好食裝備肥 新手既話打手用一張叫 小小襲擊者 突爆佢+3 數值比得上5星練滿0突
其他就隨便用 有資源再練5星魂卡
辣殺驚都開到9
大佬終於出手
就係因為辣殺出咁耐先開到9
exactly想留呢句
維護維成日
屌 開多咗個po
原來你早過大佬開po
是但啦 繼續喺呢度傾
但討論前最好講明係邊個伏先
上個po一直好似雞同鴨講咁
國際服派哂raid獎未
我張5星券呢
日伏新costume shop伏到爆
抽爆pool先會免費更新pool 成1900石reset 1次又未必有想要嘅嘢
仲衰過直接拎去抽卡

仲有個pool都伏,
已經係擺到明係陷阱
岩岩入坑 想問點樣可以快D升到50LV?

繼續儲石
國際版有BUG
一塊雪花賣一萬蚊fatfat
應該唔係bug 本身預你打完活動可以賣
只係錢嘅價值喺國際伏高太多先搞到似bug
如果佢拿日版來改明顯唔乎合佢而家setting

維護了
梳我見冇人開左幾粒鐘先開

下次比返大佬揸旗
新手想問下依家有紫石關,係唔係應該狗衝喪刷?
6步池:
兩抽
乜鳩都冇

重生迷官:
dklm一開係魂卡卷同木嫦娥張卡 垃圾到

打完lV3+3換左係學生妹同隻3星skin
開心哂
日服? 打

國服更加要打
點解打lv3
4step咩都冇
我出個D野好伏
打3+3可以拎張卷換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞