[多圖] 終極港女處決米線店與其食客

659 回覆
124 Like 1068 Dislike
點解個post會變咗學術討論研究廣東話拼音
明明個重點係條女狗眼看人低

見到即刻諗起劉龍單嘢
Maiseen
笑到氣咳
又唔係難譯
Rice noodle 又唔長
Maiseen個音又on99
Mic 個音咪fit
Mai
Kui not only chinglish gum easy wo
文化水準卓越
佢拼得咁撚差學人玩呢啲
唔洗以此為恥
你試想下
猩猩同人之間係邊個明對方多啲?
狗同人之間又係邊一方明對方多啲?
You see ?
有一刻想吐出蒞
你啲咩水平
多謝大家鍚到我(wing) 燶
多謝(ty=thank you)你地俾個咁surprise既party俾我,多謝準備左d好靚既balloon、帽同所有party既道具,好好食既蛋糕,同埋同埋隻好cute既jellycat bunny!!(公仔)
佢(隻bunny公仔)會係俾你地(或姐妹)同埋d kids既見面禮(geen meen lai)

辛苦哂大家
大學生活係垃圾,business study(bs?) 好撚多,我唯一既得着(takeaway)就係sik jor nei dei🥰🥰🥰

紅色睇唔明
佢要寫啲咁嘅英文唔係重點,個重點係佢狗眼看人低。 條八婆自己都識講,係自己冇錢所以選擇去一間平啲嘅食店,咁撚委屈你咪自己搵辦法食好啲囉,搵人請囉,係屋企同老竇老母食囉,或者賺多啲錢囉

屌你做到DB Wealth Man都呻窮,明顯係自己理財有問題,仲要講到人哋逼你去食咁,正八婆

仲要話最後自己覺得自己慘到喊,呢啲女仔真係追到都喊三聲。名校有錢女ABC唔代表咁撚公主咁睇唔起人,講到自己好似公主流落凡間咁,屌
其實樓主都幾鐘意擺自己啲fd上網
what is reckon and puke and chaam????
and....
chaam 慘
reckon 估
puke 嘔
佢當年中學畢業好似拎4A*
出面有米線舖叫米線做Mixian
你寧願啲人叫Maiseen定Mixian?
wudud 咩意思
You seem like fun
屌你
仲難明過廠長啲英文
核突啊
點解要最top level先可以讚/用英文?
你話做律師或者編輯就話姐

我夠膽講,你拎呢篇嘢比英文母語嘅人睇
無人會覺得佢英文唔掂.
假如有一日香港廢除漢字用拼音文,呢篇分分鐘會成為範文
兩舊屎都叫有得揀
難怪含撚派不斷壯大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞