[多圖] 終極港女處決米線店與其食客

659 回覆
124 Like 1068 Dislike
多倫多啲竹昇講嘢hai mai gum

又見過
通常麵店都係老港人開,佢地無論英文定廣東話都好過香港個班
香港米線個班就真係hai mai gum
多倫多啲竹昇講嘢hai mai gum

又未見過
通常麵店都係老港人開,佢地無論英文定廣東話都好過香港個班
香港米線個班就真係hai mai gum
除左餃子舖同市場
呢兩個真係大陸人返工熱點
阿嬸又有大陸留學生又有
其實佢係點落單呢?
mudyeen lanyuk maiseen ten little spicy
死...睇唔明
睇到中間以為係 wakanda forever D 老友記
chinatown d updup supermarket too dirty and wuddud
reckon呢隻字我細個時都成日用,嗰時好鍾意格硬加啲自以為高級啲嘅字入去,呢家睇返原來係咁柒 仲有個and字,格硬拉長個句子以為句子越長英文就越勁,唔好以為我唔知我以前都做過呢樣柒嘢

要人覺得你英文勁係唔洗專登加啲字入去話畀人聽你識字多,咁做好wuddud架,人地係睇你成段文字結構點帶出個意思,寫得靚係可以好好j,不過條港女都咁大層次仲咁低應該冇得救,狗十歲先黎想教佢唔好亂屙屎都唔得啦
Updup supermarket
自己咁wuddud仲話人
up乜鳩
睇到眼都盲
Я не понимаю
佢英文ok
利申: IELTS 8
reckon主要係英國人用
其他人用感覺就好扮嘢
就好似特登模仿英式口音講嘢咁作狀
諗咗好耐乜野係updup
paul con英文差極有個譜啦
不過睇佢中五去完巴黎學藝寫嗰篇感想
我就覺得佢作文頂盡應該得5
wuddud gong nui up mud 9?
hug 9 me ng sic english?

diu ng lok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞