絲打有搭開Uber 要小心!!!

303 回覆
1905 Like 157 Dislike
小你老母咩, 咩都冇發生, 定係個司機比人通緝緊
連登而家風氣係咁。唔好當佢正常
咁都有得嘈 騎劫左個po
btw 贊成夜歸女仔小心搭車 唔理係的士佬定uber
係咪得我覺得冇乜野
唔係native服務自己,帶有色眼鏡好正常 唔係話歧唔歧視,你會唔會想服務你個人係local先
屌你收皮喇
扮大愛
唔好唔記得你有份鼓吹自殺
叫一個想自殺既會員去死
Thx樓主
仲以為你比人女女女左先出post
唔好歧視人
唔該
樓主好波多謝提醒
好似有南亞狗識玩連登
係啦係啦,全世界男性都想強姦你ok?
仲有,港女唔係好鐘意洋腸既咩?
見到呢個post我會諗
見到猥瑣的士佬都唔搭佢車先 拒載返的士狗轉頭

夜晚盡量搭公共交通
尤其人少嘅路段
如果指明南亞做南亞狗都無問題都唔算歧視
咁我真係無問題
點解咁都可以拉到禁遠...

比著你你見個的士佬評分低,成個mk紋曬身咁,你又歧視mk?事實上係覺得有危險就唔上,呢個我覺得係人之常情

同埋樓主唔係單單話人係南亞而唔上車,都有因為評分而感覺差。拉遠少少講,呢排新聞的報導成日講南亞犯,香港黎講南亞的犯罪率感覺上較高,係一種stereotyping。而stereotyping係一個中性詞,以first impression 去評估一個人。咁我因爲咁而唔上車又好合理。因為你會提防,會有準備。

但無人叫走去極端,一黎就話南亞就係罪犯,南亞就係賤人,一d根據都無,單以別人種族就斷言人地係低等。呢種先叫discrimination
如果樓主單單因爲人地種族而唔上車,我覺得就真係racist

利申:理性討論
南亞狗呢句又真係過火左
但唔要呢3隻字,我覺得揀司機一事係無問題
係呀 唔撚比?
你都歧視你個工人啦咁講
呢個真
其實uber 低過4.5都好有問題
好多司機都會去到4.95-4.99
等睇隻厹遲下比南亞狗瘋狂插屎眼
唔會稱呼佢做狗
無差別待遇
擔心下自己會唔會無女搞到要比人屌屎忽搵性快感好過啦
未審先判
如果係金毛洋腸,0分應該都上左車比人屌啦
好撚小學雞
名都戇鳩過人
搵你老母搭囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞