[MOOMOO]MAMAMOO討論區[13]東南亞fanmeeting tour!START!二月日本岀碟啦!

1001 回覆
24 Like 8 Dislike
入門級moomoo無知一問 呢個系列既專 特定成員同隻專有咩特別連繫?eg 參與多d俾idea
Btw hwasa debut stage係咪今日?
一切源於年2018年頭首paint me,mv同歌詞入面每人都代表一種顏色,就係黃,紅,藍,白啦,而個idea貌似就係金代表(rbw老闆之一)睇完之後驚覺可以做一個四季系列既專輯計劃,之後就係我地睇到既四色專輯計劃

而有冇咩特別連繫,就應該有既,但可能唔係特別多 就顏色黎講,好似星咁,其實佢係鍾意藍色多d咁樣(好似係)

最主要都係成個計劃係金代表諗出黎而佢地四個又覺得有意思先會著手構思同製作,咁當然,每個代表色既成員都係有好大程度參與多d係真既

唔知點解Twit係咁令我諗起佢哋燒酒廣告首歌
係頭一個鐘?
Last 24 hours
gangnam style仲係到 cls
咁d連繫比我想像中少 我以為會多d
其實睇返岀左既三隻既四季專,只不過每一隻專輯入面有代表顏色成員既solo曲(yellow flower有黑金既덤덤해지내(AKA Be clam),Red moon 就有星星既selfish(selfish有岀過kihno版實體專輯),Blue;s就有容仙既Hello,至於餘下未岀既白專,應該就有輝人既solo曲
#MAMAMOO Hwasa ”TWIT“ has 855,228 unique listeners in first 24 hours on MelOn.
fancam把聲出過音放好多
軍隊式應援

想問有冇資深既MOOMOO有印象睇過佢地應該係14/15 好低機會係16年既金申英正午的希望曲電台訪問 有part大概係成員話輝人歌唱技巧最好之類 應該大概講左一兩分鐘到 唔係一兩句果d
之前係youtube d片d留言見到 自己搵過搵唔到 好想睇
https://youtu.be/nb1p_HfkOk0
唔關上面事
但係揾倒輝狗Gwiyomi cut
楝樑嗰個?
棟樑果個我睇左 我自己都唔肯定但應該唔係 有冇一段係成員話輝人唱歌技巧最好之類既 而唔係成員狀態唔好輝人幫手唱
果陣Cap左個留言圖 但都成半年前到 好難搵 sor
有冇twit應援教學
官咖po左今次既應援詞
但今日live有幾句應援好鬼快聽唔清楚
今日黑金自己企最快放工位
Mmm 真係個個都好有個性
fan cafe邊度?我搵唔到嘅
https://youtu.be/MikE_LviqfI
應援詞po哂係依到“공개방송공지”
又趕住走

又頭都未乾就要返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞