人過三十 再睇周星馳西遊記睇到個心好實

331 回覆
907 Like 11 Dislike
金剛圈
唔戴, 點救你?
戴咗, 點愛你?
已經block左個傻鳩
人地講自己感受 都要駁
呢套劇又係不得了,殭屍vs女天師。當中嘅愛意因為兩人嘅身份係極端對立,而唔能夠明顯表露出嚟。

但每次喺危難嘅關頭,大家為對方可以連命都唔要,呢種不為回報,只為對方而付出嘅愛,真係超越時間同空間。
條女應該俾男人玩弄完嚟
佢有佢唔信
大家上得黎有咁上下年紀 自然有自己睇法
會圍爐有共鳴好正常
但為駁而駁 好怨婦
想當年睇佢套強姦 應該J左幾百次
回魂夜點解係悲劇
有無人講下
佢所謂既最愛 只係一個代名詞
既然你唔愛我 我就唔愛佢 搵過個

應驗咗女人專一但絕情
條友係都唔俾人心入面有個「得不到的最愛」
Block 9 佢 直頭係為社會除害
朱茵
初戀呀~
睇來係一位鍊金術師在講愛情喎,愛情係需要等價交換的喎

要相愛先可叫自己最愛 ? 咁你愛佢的原因,會唔會係因為佢愛你呀 ? 又去返菩提老祖到啦,愛一個人需要理由的咩 ? 無條件為一個自己愛的人付出愛就一定要得到收獲? 得唔到收獲就唔可以叫做最愛,咁就廉價呀 ?

你對愛的定義睇嚟係一分耕耘一分收穫喎
咁調返轉講你愛佢的原因
會唔會係因為佢唔愛你呀
愛既本質係咩 最起碼你了解一個人
佢唔愛你無機會相處又點解到佢既本質
你以為女神好文靜但其實佢好古靈精怪既

愛唔係咁簡單話我中意佢所以我付出愛不求回報
我好偉大 呢段愛情好可歌可泣

結婚誓言都有講
無論是疾病或健康、貧窮或富裕、美貌或失色、順利或失意,你都願意愛她、安慰她、尊敬她、保護她?並願意在你們一生之中對她永遠忠心不變
請問你可以點對唔愛你既人付出以上咁矢志不渝既愛?
你唯一可以付出愛既對象就係對同樣愛你既人
並唔係等價交換
因為愛唔係咁簡單話我中意佢就算佢唔愛我唔緊要
我好偉大 呢段愛情好可歌可泣

結婚誓言都有講
無論是疾病或健康、貧窮或富裕、美貌或失色、順利或失意,你都願意愛她、安慰她、尊敬她、保護她?並願意在你們一生之中對她永遠忠心不變
請問你可以點對唔愛你既人付出以上咁矢志不渝既愛?
你唯一可以付出愛既對象就係對同樣愛你既人

你地話我幼稚 計我話最幼稚既係你地
真正經歷過人就會明白愛其實好簡單
唔洗可歌可泣 唔洗轟轟烈烈
你笑我就笑 你喊我就喊
細水長流
付出一生既陪伴就係愛
姐係而家訓係格離果個
係你鐘意果個,唔係你愛果個
定好多時候因為有幾位前度係到,所以會比較到底邊個先係最愛
咁樣除非你係可以搵到一個好過一個,唔係最後通常都唔會係同最愛

定係真正愛果個追唔到,就算追到另一個女仔,你愛果個女仔依舊出現係你生活圈入面,所以依然有個最愛係到?

你今晚既晚餐點都要係街到食飯,因為屋企唔煮。行過大家樂,你想食大家樂既鐵板燒。然後望2望,都係行去m 記食薯條。行咗去m 記,都未坐得底,想揀多陣。又見到吉野家,又掛住吉野家d 邊爐。於是,你覺得係時候坐底開餐了,9點都黎! 當你俾完錢買完野食坐係到等野食既時候,你突然發覺,原來你最想食既係m 記,但而家行去m 記又遠又已經買咗野食!咁不如算喇,但你成餐飯都依然記掛住既係你最愛既薯條又唔係只係鐘意既烏冬!
你個名
所以呢類人其實係乜都想食
而且食乜都唔滿足
簡直浪費食物 完全唔識珍惜
最重要都係比把劍行住 同 戴金剛圈 之前個段獨白個對比
明明無做D乜野 由幽默變成真心真意 明明只係一模一樣既對白
應該係話,你對的時間未必100%對的人
對的人又會懷疑佢係咪你100% 既Mr right
成長咗既你,係咪會比以前更識挽留。
可惜,已經沒有挽留既機會,因為你行咗去好遠既餐廳同已經買咗野食
如果你係由始至終都係一心一意想食m記根本唔會錯過m記
係你去咗m記又掛住吉野家 得一想二造成最後有遺憾
其實你咩都想食 又或者你根本唔知自己想食咩
個故事唔係教你 係呀錯過m記我好心痛 m記先係我最愛
而係做人唔好三心兩意 要知道自己想要乜 唔好錯過先黎扮可惜 其實你就係唔珍惜 所以得唔到幸福
如果一個人唔愛你 你都可以付出愛
你可以愛好多人啦 包括A君B君C君
咁既愛仲唔廉價?
既然你既愛咁珍貴點解唔留俾同樣愛你既人?
我以為你係話緊朱茵係清純type 男人會一見鐘情想娶做老婆
但之後唔知係邊到識到莫文蔚係有趣type 會令男人唔小心愛上

某程度其實我覺得至尊寶係貪心唔識珍惜
雖然套戲講到命中注定 紫霞真命天子係至尊寶咁
但至尊寶可以唔動心 可以留喺白骨精身邊
不過講就易
但我都係相信貪心 唔識珍惜既人係唔會得到任何野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞