有幾多人覺得男人包二奶識返屋企就得

260 回覆
28 Like 124 Dislike
閱讀理解0分唔怪得23歲year1
我又唔明點解你係女人會唔明我講咩,你同ab個朋友傾緊a嘅家事,跟住你同b價值觀唔同嘈交,然後拎住b個point又周圍同啲朋友講

係啊你無講a,但a一定唔會舒服囉
Ab朋友
我都唔知開新post目的係咩,呢個世界實有人同意咁做,有人唔同意,只係睇多數定少數,本來愛情就好複雜,就算你呢一刻話定時個老公咁樣會離婚,你都未必會啦,當局者迷,講就容易做就難,當係愛一人跟本就好易失去理智。

結婚唔係拍拖,唔係話散就散,話離就離,仲有好多責任要付,你話偷食就話啫
包二奶咪偷食囉
無論背後有幾多冠冕堂皇既原因幾多苦衷
包二奶係錯就係真理
但為錢結婚就仲衰過包二奶囉
一樣咁衰
無情vs多情
無情既喉住人d錢
多情既付出雙倍錢
點會一樣
點解你假設個女人一定愛個男人?

我又唔認同,結婚耐咗,感情淡咗,會理性好多。

愛一個男人,愛到包二奶都唔想離婚?咁個男人都算幸福,揾到呢個女人⋯

但現實往往係相反,個女人根本唔想見到個男人,離婚可能會開心添。

有d男人係完全唔想返屋企,因為個老婆成日嘈埋d小事,又話個男人好冷淡。但個老婆都對個男人好冷淡,個男人咪冷淡囉。問個女人想點?個女人又答唔出。簡單d講就係唔再鐘意個男人,又唔想開聲做衰人嗌離婚,又怕離婚後既生活轉變,咪日日發癲唔開心囉。

包二奶咪好囉⋯多個離婚理由⋯

一段關係名存實亡,包唔包二奶都冇所謂啦。

調返轉,有d女人都好慘。

結婚冇咗自由,有供樓壓力,有責任唔緊要,但得到咩?一個唔想見到你既人?

結婚証書保障唔到咩野,唔保証你得到咩,但保証你離婚會重傷。不幸既關係太多,好多人唔係唔離婚,係仲未離婚。屋企凍冰冰既,離婚又唔易,咪想出去揾第二個囉。

利申:單身,覺得結婚on9,我只想開開心心返屋企
無分別 都係賤人
賤人都有分等級
好似整容西都有分大執定簡單整下雙眼皮
當你同另一半關係差到冇得救,離婚又唔易,日日係屋企玩困獸鬥個障,你自然會諗出軌,唔會做道德L⋯

屋企冷冰冰到唔想返屋企,但層樓又要繼續供,諗起都興奮⋯

利申:單身,覺得結婚on9
單身又知結婚關係差 離婚唔容易
你咪正宗用下體諗野 逃避責任既賤人囉
結婚好辛苦 我包二奶啦
唔洗俾咁多藉口美化自己 接受自己係一個賤人啦
我只係見到太多不幸既例子。你多留意身邊既人同事。

唔一定要試過先知既,未生過仔都可以做婦科醫生啦⋯

我自己就未試過出軌,所以唔需要揾藉口。

你真係要多d諗吓唔同人既境況、感受,你諗野太窄,太執著自己個套。
世界上有n咁多人n咁多種情況同感受 我梗係唔會知到曬
但道德可以衡量你一個點既人呢樣係不變既
其實承認自己係賤人又點 你都唔需要咁執著人地點睇 你做聖人冇獎頒俾你架喎
最重要你自己想做一個咩人
你話我想做賤人得架嘛 唔洗理身邊人既感受同睇法 自己既慾望先係最重要 中意做咩就做咩
你話唔係我想做一個有良心既人 就算冇人知我偷食我都唔會選擇偷食 因為我覺得會對唔住自己同身邊既人
咁有道德點解接受婚前性行為
婚前性行為點解無道德 傷害咗邊個?
我又唔係耶撚
收皮啦 拎偷食同婚前性行為黎比
你講野真係好撚on9
究竟你現實係咪匿係屋企十年唔出街個啲隱青
樓主唔會支持你咁諗,佢覺得包2奶就錯撚曬,算啦
唔好同佢講啦,佢唔會明,你咁講會俾人話仆街,小心佢又沮咒你另一半偷食乜乜乜,如果佢明,就唔會係到開個新post,根本佢咁諗就唔夠全面。
你閱讀理解真係0分
邊有人拎黎比?
傷害左未來同你埋單果個毒撚囉
大家咁話啦
On9 你拍拖預咗分手?
不過你冇拍過唔怪你
但唔好一日歪理當真理
死返去睇動漫啦
駁唔到又話人歪理了
同你拍預分手好正常
唔通埋單咩
留畀d毒撚埋好喇
講到尾,你都係諗野窄,剩係執著「道德」兩個字。仲係你自己既道德觀。

的確,自己諗法係最重要⋯你身邊好多朋友、親人,你點會顧到所有人既睇法

人生係自己既⋯
顧及身邊人既睇法?

如果而家你段婚姻唔開心,你朋友勸你揾你二個,你揾就係冇道德,你唔揾就係唔顧身邊人既睇法。你會點做?

有人結咗婚,關係差到唔在乎另一半會出軌添。對唔住另一半?佢都唔在乎⋯冇特別睇法⋯冇感覺。有人希望另一半明食,可以多個理由離婚添⋯你在意道德,定在意另一半睇法?

呢個世界唔係非黑即白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞