有幾多人覺得男人包二奶識返屋企就得

260 回覆
28 Like 124 Dislike
講中你?
ok我唔講啦😅
其實佢內心好驚條仔包二奶
所以先下意識對包二奶咁反感咁大反應
缺乏安全感
簡單啲講
你覺得自己感受>顧及身邊人感受
咁諗既人做法會係唔離婚下搵過第二個

而自己感受>顧及身邊人感受
所謂有道德既人既做法會係盡自己最大努力離咗婚先再搵第二個

無人唔俾你搵第二個 但洗唔洗鳩痕成咁唔離婚就搵?
你見佢負皮得咁快你就知講中左
如果我婚姻唔開心 朋友叫我搵過第二個我會聽佢講9秒9即刻離婚搵個第二個
如果你有仔女呢?如果你老公有自殺傾向呢?如果你老公有絕症呢?一句唔開心就離婚
講真你唔太岩結婚,唔好講到好多野唔洗負責唔洗考慮啦
入我個post咬住包2奶3個字唔放,叫佢討論翻港女又唔肯,又係到人身攻擊屌撚埋我全家,跟住就死死地氣出黎開過個新,唔知想點
有仔女傾咗咪撫養權先 傾唔掂數等個官判
老公個面我會認真面對面同佢解釋一次點解我地要分開 兩個人之間有咩問題
Btw如果老公有自殺傾向俾佢知你出軌咪仲衰
係咁擔心個老公自殺就慢慢安撫好佢情緒先離開 咁急搵第二個都唔慌有耐性做呢啲嘢
下,係咪要拎翻我老豆單野黎講先?
佢咪就係顧及我同我哥感受>自己感受
佢係諗自己洗撚包2奶,直接離婚趕我老母條港女出門口啦,娶埋個女人翻屋企啦

不過你俾個理由我,點解男人要包2奶?鳩痕唔叫雞?唔愛做咩唔離婚?

你諗野真係窄到....以己度人,好彩你唔係做法官
幾時有講你老豆
成個post都係講緊啲男人唔離婚就搵第二個/包二奶
你講到對仔女無感覺?第一件事諗撫養權,而唔係諗會唔會影響到佢地,佢地想唔想老豆老母離婚,想跟邊個?

有自殺傾向係心理同精神有問題,抑鬱之類呢?呢啲病唔係下下醫得好,咁你係咪一世陪住佢等佢好翻?
我自己拎
比個例子你渣喎,答咗我先啦
問題就係你從來無諗過點解對方要包2奶唔離婚,一味話人賤話人仆街,事出必有因,你明唔明?

咁同殺人就係罪,唔理咩解釋架啦,殺人就係仆街,屌呢個世界有誤殺有自衛,你睇野淨係睇結果,你個心態就係就算你自衛,你都係殺人,都係仆街
好多事都要睇動機,睇原因,的確世界上有好多人真係貪新鮮走去攪偷食,都會有好多因為有苦衷,難道他朝一日,你老公變咗植物人,你仔女好細個,唔想你地離婚,你無離,你去咗出搵第二條仔,最後俾人發現咗,全世界都話你錯撚曬,咁又得唔得?

唔係話你錯,只係你諗嘢唔夠全面,明唔明
不過你俾個理由我,點解男人要包2奶?鳩痕唔叫雞?唔愛做咩唔離婚?

痴線咁有得為你老豆辯護 你唔問人點解拍拖唔叫雞
二奶咪係女朋友 多咗個老婆姐
至於女朋友同雞既分別都要解釋
我都想問唔愛點解唔離婚 真係驚擔心影響仔女 就諗清楚係咪愛呢個人先同佢結婚生仔 唔好生咗出黎先發現幾歲十幾歲先: 呀我唔愛啦 不負責任
所以係咪都會影響到仔女架啦 點解唔離咗婚先 唔通多個二奶會減少個影響?
唔自衛會死
唔包二奶唔會死
錯誤類比
拎個例子又話辯護,老實講你覺得會介意你睇點我老豆咩,個老豆又唔係你嘅,只係討論開覺得人唔應該睇野咁單方面咁主觀囉,咁嘅心態唔單單係愛情會遇到問題。

喂大把人婚前婚後二個人,唔好講結婚,拍拖都會啦,溝前溝後二個人

你都傻嘅,包二奶一定要俾人知架咩,大把人包二奶包一世都無人發現啦。照你咁講,啊個女人又低死嘅,揀老公揀個會包二奶嘅,諗清楚先好結啊嘛,而加另一半包二奶係仆街,不過你都抵死
咁誤殺呢?
唔係死唔死嘅問題,係你睇野嘅問題,你講到啲野一做就係罪,唔理咩原因都係罪
而自己感受>顧及身邊人感受
所謂有道德既人既做法會係盡自己最大努力離咗婚先再搵第二個

你未答我問題,咁拎我老豆做例子,咁佢係咪好有道德,顧及我哥同我感受>自己感受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞