【香港樂壇大毒瘤】傷孽賤臺「叱咤樂壇流行榜頒獎典禮」31周年柒事榜

142 回覆
165 Like 36 Dislike
00-04人瑞真係歌影都紅
人氣高,基本上十大+女金or女銀
加上林夕俾親楊千嬅嘅詞都高質嘢嚟
班DJ一見林夕作詞會好肯播

不過05打後903俾獎佢好明顯益自己愛將
近年作品減產
啲歌勁少宣傳都可以拎十大
2014年,夠膽頒我最喜愛歌曲獎比「撐起雨傘」
不嬲四台頒獎中最小圈子就係商台
佢封殺改編歌真係on9
想支持原創都唔洗封殺改編呱
百花齊放唔好咩,成個樂壇畀佢搞彎哂
肥婆好心(我個人覺得當中一定涉及商業考慮,話曬傷孽賤臺)做壞事,一刀切直程係霸道
近十年CCTVB更小圈子,不過CCTVB真小人,擺明仆街冚家剷
傷孽賤臺就咁多年都係偽君子,重要控制埋人點聽歌,極度仆街冚家剷
兩個大臺都係香港垃圾
話佢公道得啖笑
ching咁都搵得返呢道。
冇辦法,佢年年都玩一大堆gimmick,make noise,跟住個個都當佢係權威,好似好撚有認受性咁撚樣,都知香港人最鍾意煽情,畫面,click bait, gimmick,傷孽賤臺狗娘生班友就年年都玩呢啲嘢。講到尾都話肥婆係第一屆就已經開始搞死香港樂壇。
聰哥乜咁捧場啊,咁都畀你搵到個舊帖
請問巴打TVB奌樣真小人 / 擺明仆街冚家產

有冇具體例子而非情緒化謾罵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞