【香港樂壇大毒瘤】傷孽賤臺「叱咤樂壇流行榜頒獎典禮」31周年柒事榜

142 回覆
165 Like 36 Dislike
我夠知啦,頒埋歌唔得既?點都好過果兩條友掛
佢真係要投就唔應該齋會展全場,不過之前有人話開放所有人投就會有黑箱作業嫌疑。
好老實,我最喜愛呢堆獎,本身已經gimmick大於一切,個獎本身已經戇鳩
專業推介=錢
你自己頒個獎比佢啦不如
我夠可以話後庭唔撚識唱歌
乜獎都唔應該有啦

周柏豪陳柏宇兩個首歌都hit撚過後庭多多聲
陳柏宇入埋最男最歌5強,後庭?

由上年開始,連登大量打手吹奏後庭
吹奏都算,仲一有機會就周圍踩其他歌手
學埋英皇啲衰野
神駒又開緊咪屌緊俞琤同傷孽賤臺
講兩句就起曬鋼,無人諗住同你嘈。你可以覺得唔應該頒獎比佢。我夠覺得全部都唔應該有獎。至於打唔打手唔關我事,你咪借d依發洩落我度,我只係覺得後庭至少比起陳同周兩個人似番個歌手
商台都講到明,落廣告咪得
後庭根本被高估得好過份,唱功垃圾到仆街,當年喺超級巨聲去到後期已經好快比人叮走,相反刀削面唱功咁勁,名次亞軍,但得到既待遇咁差。好心咪撚再借基佬論壇捧啲基佬歌手啦,吹奏張敬軒就話有說服力啫
903明明可以唔死播E神/雞容
但一到年尾就谷佢地上男金女金

佢地依然可以出好歌而903頒十大俾首歌
但唔係為咗谷佢地金獎出咩歌都播到中高位囉

男金女金對啲未拎過嘅歌手係好重要
而十大有演唱嘅機會
對啲好聽嘅歌作出嘉許
只係覺得903變咗唱片公司間嘅角力場
好失望

903每周個冠軍歌內部傾好晒
就算CM壇有人mark airplay
個排位到年尾903自己又可以調一次
咪係,本來首停半分鐘係幾好聽
但係吹奏到令人反感
開演唱會要利用連登宣傳我明
但咪撚吹到佢係下任樂壇接班人
又勁過晒呢一代男歌手咁
佢除左聲底算厚、live算穩基本上冇技巧可言
大路慢歌以外嘅曲風都handle唔到
陳柏宇如果唔係呢兩年爛聲唱功根本屌打佢
巨聲幫莫講話削骨,連狗坤都高佢幾皮

吹奏佢仲衰過吹奏姜濤
人地起碼後生十年、識跳舞、樣又好過佢
商台大把契仔
神駒都畀埋數據去講其實而家唔係真係咁多人聽收音機。咪臭屄囉傷孽賤臺,你班自命品味高尚嘅陰陽屎忽鬼,收皮啦。而家有音樂電子串流平台啦屌,使鬼受你控制咩戇鳩傷孽賤臺
許廷鏗首歌點都好過鳩柏豪首垃圾啦, 仲未計鳩柏豪唱歌咁撚難聽, 係903先會捧條垃圾上男金
鳩柏豪直頭廢到歌手唔似歌手, 演員唔似演員, 陳柏宇就結咗婚之後成日搞好多其他嘢咁, 同埋live有時會出事(新城嗰下走音 )
中晒
鳩柏豪啲歌一路都係唔算難聽, 但係都一定稱唔上好聽 喺華納嗰陣已經唔多明條友唱歌咁垃圾都紅到, 依家過咗星夢直頭覺得佢自己收自己皮就啱

陳柏宇其實前年演唱會都有啲大雜燴咁求其切個rundown, 跟著把聲又有啲沙
Exact7ly仲衰過cctvb, 人地擺明係星夢圍爐都好過垃圾903懶係公正然後實則係四大唱片圍威謂
有名你叫,傷孽賤臺狗娘生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞