(WW2多圖)當二戰時期既黑白相變成彩色相

342 回覆
3084 Like 8 Dislike
好正啊 再更新一定睇
其實如果唔係公發品,好難估顔色,因為係用存世物品去估架,唔係公發品ge話,可以係黑,都可以係啡......
可以用軍服pattern同裝備,甚到勲章去估年份
係會架,所以先話難估,如果係公發品個數量大,會容易d比對到,個私伙野就真係極難
我盡量試下 因為我對海戰既知識少得可憐 上面已經有位巴打想睇戰艦
如果佢果張整得正正常常 我會整埋你呢張
多謝支持 每當有人講佢地鍾意history而又鍾意我d相 我好開心
啱呀巴打 我好多時都係靠睇Shoulder board/badges 了解佢地當時既軍隊階級就大約知年份
睇返現代warfare 人類真係進化得好快
其實我有張類似既相想整 不過係wehrmacht
放大睇好多白色點
唔知咩嚟
因為羅茲威爾
其實911前要收非現役軍服好易,好似d garage sale直接丟上ebay賣,我成批入時收過唔少女裝軍服,但香港真係送俾人都無人肯要,只得丟
眼落藍色多係因為史實定喜好
HJM應該係藍綠色眼睛 不過太藍fail咗
Walter Nowotny 我只係斷估 因為冇人知
如果你仲有keep係度我一定會同你買
不過係咩女裝軍服?
我想賣我嗰堆
巴打你鍾意既可以save低去
同埋我整返深色咗 更加接近史實
冇水印大家可以要黎做wallpaper/咩都得 巴絲打only!

絲打好有心 加油啊!
想睇彩色嘅斯圖卡同spitfire
睇睇下以為係外國啲pro上色
點知係樓主 加油 想睇多啲
hugo boss 軍服好撚型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞