【互動故】追女仔﹝10﹞

949 回覆
900 Like 9 Dislike
「不了。」

「唓。」

「你唔可以保護佢一世。」

「總有方法。」陳志明緩緩吐出一句:「雖然⋯佢已經唔當我係阿哥。」

「嗯?」

「佢冇講出口,但係我知。」陳志明訴說起往事:「我哋細嗰陣都好得意,啲人成日話,我哋係完美嘅兄妹,但我越嚟越大,就越嚟越樣衰,佢就越嚟越標緻。」

「慘。」

「我當初揀呢到,最後做埋舍主席,就係知道外面嘅Hall同世界,都係用外貌嚟揀新生入住。」他突然站起,胸有志成地說:「但我陳志明唔同!我要喺港大整一個世界,俾你哋呢班仆街住,俾你哋自己擁有一個世界!就係我嘅所想。」

沒想過陳志明有如此理志,當初他說明本Hall宗旨時,我還以為他只是個妒嫉人有女的單身漢。
------------------------
A:「辛苦你,陳志明主席!」
B:「咁你更加唔好踏錯一步,令自己身敗名裂。」
B
b
b
B
B
b
「咁你更加唔好踏錯一步,令自己身敗名裂。」

「好似你咁?」他問。

「咳⋯⋯你幾時先忘記我著女裝嗰件事。」

「忘不了,因為實在太恐怖。」陳志明拿出手機,說:「係喎,上次Hall事法庭審完你之後,就踢咗你出Group,洗唔洗加番你?嚟緊有好多精彩活動,可能要通知你。」

---------------------
A:需要
B:不需要
B
A
A
A
A
a
a
A
a
A
A
A
「好啊~」

【新增聯絡群組──黃金單身男子組】

「以後我個妹有咩事,你即刻喺group到吹雞,成橦Hall嘅千軍萬馬就會到,但唔好亂用。」陳志明對我說。

近百名單身漢同時出現,去保護一個女生,憑想像都覺得恐怖。

「Hall主席特別權力嚟?」我問。

「咁當然,我俾一個世界你哋,你哋就要還返個人俾我。」

「聽日有嘢做~我訓先。」我徑自回房。

「仆街,傾得陣就走⋯」陳志明唸唸碎。
-----------------------------
本次沒有選擇。
我想投票
我都想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞