五等分的花嫁(2)

1001 回覆
21 Like 6 Dislike
動畫大波到傻
好嘔心
其他女角配音發揮我覺得麻麻地
係一花比較sharp
佐倉綾音會唔會好唔忿氣
5個都係佢配,而家分個最冇存在感既4葉比佢
五個一樣大波
但4葉元氣滿滿佢配就最夾
39都幾好

一開始睇漫畫時已經自動腦補佐倉把聲
動畫好似有D古怪 但講唔出咩事
畫得我三唔夠靚
我自己覺得D動畫質素有時會突然急跌....
漫畫雖然都有強調過大 ...但平日唔算太特顯出黎
依家動畫係好多都好似淨係影住對波同玩到係咁震咁好誇

點解隔離學不來都未動畫化已經有同人但係呢邊咁耐都無

同班
我覺得老豆把聲太後生 瀨葉把聲唔夠幼
松岡先天把聲唔夠知性 不過一開始串柒柒 之後幾次慌張同堅持嘅位都表現得幾好
可能製作組想擺男主嘅重點喺"不擅長同同齡異性相處 但總會嘗試"

五姊妹發揮都算係唔錯
一二四開播之前都想像到係點 穩定發揮
香菜色氣大姐姐(飯堂主動埋嚟講嘢+床上色誘把聲 )
肥達淘氣小惡魔(公寓前攔路+落藥後"拜拜"超S )
佐倉天然元氣娘(執測驗卷至到跟入更衣室嗰度夠哂智障 )

印象中祈冇乜配過呢種認真撚角色(冇睇過上面講嘅"其實我是")
今集最多戲份係佢 同男主幾次頂頸 都表現得出唔服輸嘅性格
知道男主係家庭教師嗰下"GAN"係最驚豔嘅

要挑剔嘅係對食物嘅愛唔夠(食第二個肉包+上杉咖喱&玉子唔夠饑渴)
點配到隔住耳機都知佢流緊口水 真係要請教下肥達
三玖今集戲份偏少 角色本身冇乜感情都好難判斷MIKU配得好唔好
只可以話都算接近想像中三玖把聲 下集主場先嚟見真章 有兩個關鍵位
1) 佢個設定係擅長扮其他姊妹 扮四葉應該除咗頭髮長度之外冇破綻 唔似冇得話係特登
2) 天台要做到谷咗好耐想講 終於可以爆發
希望MIKU搞得掂MIKU啦
四葉係天使
我仲估係之前比較少進展嘅四葉分到同一班攞地利添
(諗返五月同風太郎同班呢個設定第一集以後冇用過 哂咗10個月 )
五胞胎分埋同一班真係痴撚線學校嚟

等睇佢哋換個裝扮五個互相調位
一花best
你唔係39咩
最後發現自己都係鍾意一花多d
一花果種有口難言既苦況 好令我心痛
諗返以前試過同雙胞同班都用左好長時間先分到邊個打邊個
好彩呢到5個髮型都唔同樣,如果唔係就多重影分身黎
現實中嘅twins其實唔難分
我以前同班個對外表上真係搞唔清
唔講個樣,連高矮肥瘦髮型都一樣,係識耐左先搞得清。
TVアニメ『五等分の花嫁』公式@5Hanayome_anime
【催事開催決定!】
「五等分の花嫁 POP UP SHOP」が新宿マルイアネックスにて開催が決定しました❣
グッズ情報は後ほどご案内いたしますので、どうぞお楽しみに♪

開催期間:1/26(土)〜2/5(火)

開催場所:新宿マルイアネックス6Fイベントスペース
https://t.co/JQhFWKgEP5
https://twitter.com/5Hanayome_anime/status/1083695995114860544

遲D去日本既巴打可以留意下

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞