[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (56)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
毒果=羅系
都係個句,有本土意識既野,毒果梗係殺左先
港足助教郭嘉諾對消息感到突然,他指昨日與加利韋特開會時,對方並無透露會離職。

對於加利韋特9月接受足總聘約時,聘用程序引起非議,郭嘉諾希望,足總下次再招聘主教練時提高透明度,同時可考慮本地教練出任港足主帥,他指外國教練雖然有優勢,但本地教練亦合資格,溝通上亦做得較好。

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1432776-20181211.htm?spTabChangeable=0
做乜撚野
一句講哂:垃圾球圈同足總

同埋岐阜係offside.hk講 不過佢twitter都update左話唔係岐阜
老老實實
之前都撐白
但咁樣無喇咁走左去無理由唔屌下既
階級勝利 功成身退
啲新聞同讀者一樣咁低質
其實羅系而家無乜影響力啦
今次好明顯係佢有好路數啦
搞到上頭條又報icac 都唔算搞事?
比隻蚊日日嬲住你黎煩都咪話唔忟
同埋羅系班人都算有地位啦
點會冇影響力
唔想見到大風車教香港隊
我唔用理智黎回你,
作為香港人,反日係我終身事業,
你奶日就係變態
WHITE本身係優生人種,唔係東亞賤畜,我唔會長反佢

德國搞JEWS關我撚事,JEWS 本身就好撚煩好多人憎佢地。但你去達豪或者奧斯威辛睇到有關GE野有感覺係正常,當你知道、睇過當時有一個賤畜國家對住你長GE大地方做接近一樣野而冇感覺,一個當香港人係狗咁鞭打GE國家,仲要去奶施害個國家,你唔係冇血性,就係新移民大中華膠奶日狗
唔係你個句池田功勞,我都唔會咁唔理去搵白黎反
坦白講佢私相授受關我撚事,香港而家有邊一行唔係靠關係?
鄭禮騫廢撚過我見過D波友都入到港隊啦
Carlos Anton值得一試
你收皮啦
你反白係人地講池田之後先開始反咩?
你不如話佢樣衰係睇佢唔順眼好過啦
貝鈞奇稱加利韋特道義上應留任 請辭或帶來負面影響

2018-12-11 HKT 17:28

足總副主席貝鈞奇表示,對上任只有3個月的港足主教練加利韋特請辭感到突然,事前對方並無向他本人提及,認為加利韋特應先作溝通。

貝鈞奇認為,加利韋特道義上應留任主教練更長時間,了解港隊情況及帶隊作賽,今次他請辭可能會帶來負面影響,他指出,雖然加利韋特仍在試用期,可以隨時離任,但或會讓外界質疑為何港隊主教練上任不足3個月就離開。他表示,加利韋特未過試用期,亦非足總解僱他,因此不用賠償。

貝鈞奇相信,事件對球員的士氣並無影響,又指足總會再啟動招聘主教練程序,相信再請新主帥不會太困難。對於加利韋特9月接受足總聘約時,聘用程序被指不公平及不公開,貝鈞奇說,程序上有改善地方,足總會仔細研究

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1432796-20181211.htm?share=twitter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞