[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (56)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
聯賽就迫唔到啦老細話事
最少係地區青訓同梯隊都有強調去用波
不過的確要靠聯賽球隊去配合先有用
東亞運週年
咁係之後既事,當年係棄將加中下游集中營係事實
如果當年天水馬飛馬keep住搞落去
入場人數應該多過而家的元朗
足達不了
【戇鳩仔】保釣行動靖國神社燒東條英機「神主牌」 阿牛:相信兩人被捕
https://lih.kg/938065

做到野
冇如果,如果當年天水圍飛馬不是3亞王,至少係傑志手上捧到隻盃,咁就唔會散班,唔會散班就會改名太陽飛馬,唔會改名就唔會球迷都走清光
堅sir ok?
如果屯門唔打假波 入場人數應該多過而家的東方
連埸大戰過後來到大約球季中段,世界各地很多聯賽都會歇冬,有些球迷會認為休息太久會影響球員狀態,事實上,其他聯賽賽程相對頻密,不過港超賽事埸數較少,負面影響可能較多。
香港飛馬今季經歷過兩次幾星期沒有賽事的短break,好處是讓新教練陳Sir(陳浩然)整理球隊,灌輸他的理念,戰術的演練和讓受傷球員恢復等。不過壞處就是比賽狀態會下跌,季初狀態有起伏可以理解,可是到季中尾,如比賽狀態也未能保持巔峰,在連番大戰下就會有好大影響。訓練強度再高亦遠遠不及一場比賽的強度,所以球員肯定渴望比賽多過訓練。
慶幸在球隊管理層的悉心和專業安排下,己隊球員的狀態穩步上揚,今季飛馬的表現和成績絕對有力爭取冠軍!加上聯賽前列大混亂,球迷應會看得更緊張刺激。

香港飛馬
中場 胡晉銘

唔多謝神醫?
未相信情懷輸給世道
當時win左都好開心
但一個非A級賽冠軍都j足九年

尤其歐冲果d
好過羅曉聰連呢啲冠軍都無
全城中伏!

唔知港隊教練有無考慮過前美國隊長兼菲律賓教頭
幾個月前主動聯絡過我島無下文
link:
https://www.google.com/amp/s/sports.ettoday.net/amp/amp_news.php%3fnews_id=1283753

Cv同能力好過甘巴爾,kb好多la
老實講
d人嚟嚟去去都係吹奏依兩人
到時請左羅糸伍系又不滿
重覆摩力克下埸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞