[Uaena] IU 討論區 (26) -感謝知恩帶給我們美好回憶

1001 回覆
16 Like 2 Dislike

今日要考試,但我個腦依家不停自動loop merry christmas
今年好似冇乜相出
Lm
今年冇唱my old story
肯定一路用勝利既笑容咁走 走入後台
今年捉單反好似嚴咗 我前面有兩個俾人捉咗
今年傾計時間都少左
同埋冇photo time
Photo time ahhhhhhh
<< 本站Momo演唱會後記 >> 💜

其實我只喺一個微不足道嘅小人物...
唔知大家對呢句說話有冇印象呢?冇錯!呢句正正喺IU係上年演唱會對大家講過又令我較為印象深刻嘅一句說話。

大家唔好以為自己只喺一個小人物就咩都做唔到。其實好多嘢,都需要靠我哋呢班小人物一一去達成,而且你自以爲自己喺小人物姐,喺人哋心目中你可能已經成為咗佢地極度需要嘅大人物!

就好似今次咁。點樣界定演唱會應援喺成功呢?我一直都感受唔到真正嘅答案,直到今次活動。
原來,真正成功嘅應援唔喺只有構思者得到滿足、唔喺有認證就代表成功、亦都唔喺參與者自我感覺良好就算喺成功;而喺令在場所有參與者都可以開開心心享受整場演唱會、發自內心想參與應援,由覺得呢個活動好無聊、好麻煩、不切實際到最後可以理解、明白到應援背後想表達嘅深意,無需要理會人哋眼光、默默寫低自己嘅名、全場一同舉起手幅,令舞台上嘅表演者、台下嘅參與者都同時感受到嗰份想表達嘅情感,嗰一刻真喺一個動作勝過千言萬語。

每個參與者都唔再喺一個小人物,大家喺我心目中都成為咗最重要嘅大人物,反而我先喺一個小人物!冇咗大家一齊去參與呢個應援,一定做唔到今日嘅成功。衷心好多謝每一個認同、參與嘅朋友!首站一直好擔心應援失敗,做左好多重考慮,覺得就算為在場5500人都附上一支筆,都會有人嫌麻煩唔寫。但當快要開場再次呼籲大家寫名時,我發覺大家都寫上咗自己嘅名,嗰刻真喺出乎意料之外,好好好感動。所以真喺真喺好感謝大家,多謝大家對站嘅信任,今日嘅成功喺大家一齊努力嘅成果!想表達嘅表達到又感動到台上台下,瞬間覺得兩晚通頂包裝應援包又算喺啲咩!講十萬次多謝都唔夠!好多謝你哋!

另外澄清一下:
一,我唔喺站長。
二,紫羅蘭花形手幅構思者喺sa小編,亦因為呢位天才嘅構思為及後嘅應援做咗一個好好嘅鋪墊。
三,我只喺一個幕後幫忙嘅工作人員,好多嘢都喺靠整個站嘅工作人員完成。雖然我代表咗佢哋出場,但呢個榮耀喺屬於在場嘅每一位、或者因個別理由不能到場參與嘅咁多位,除左홍애나,重有唔同地方嚟參與嘅유애나!
四,其實喺站幫手嘅人手其實不多 ,真心感謝願意留下以站名義付出咁多嘅朋友們!多謝你地令我撐落去!千言萬語在心中啊!一齊撐到50周年?!
五,知恩,對不起!喺我哋準備不足,令你後台玩得唔盡興,下次我哋唔會再輸比啲機器!

微不足道的momo字

另外澄清一下:
一,我唔喺站長。
二,紫羅蘭花形手幅構思者喺sa小編,亦因為呢位天才嘅構思為及後嘅應援做咗一個好好嘅鋪墊。
三,我只喺一個幕後幫忙嘅工作人員,好多嘢都喺靠整個站嘅工作人員完成。雖然我代表咗佢哋出場,但呢個榮耀喺屬於在場嘅每一位、或者因個別理由不能到場參與嘅咁多位,除左홍애나,重有唔同地方嚟參與嘅유애나!
四,其實喺站幫手嘅人手其實不多 ,真心感謝願意留下以站名義付出咁多嘅朋友們!多謝你地令我撐落去!千言萬語在心中啊!一齊撐到50周年?!
五,知恩,對不起!喺我哋準備不足,令你後台玩得唔盡興,下次我哋唔會再輸比啲機器!

微不足道的momo字

咁點解係佢領功
因為dear name名牌係佢design

咁點解係佢領功
因為dear name名牌係佢design

應該話 個idea係佢提出
你地唔講都唔記得無左Photo time!
所以今年個rundown應該係幾趕
Iu冇po ig 好想知佢呢家點呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞