[Uaena] IU 討論區 (26) -感謝知恩帶給我們美好回憶

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
Iu始終咁鐘意唱歌 起碼唱多幾十年啦
不過兩年先cb一次
入左場緊係唔驚,一見娘娘就會上身突然識韓文應援,又知佢講乜

係點樣去會場,同點樣走比較擔心 剩係識ah ee yoo,問路問野好似寵物小精靈咁剩係ah ee yoo,ah ee yoo,ah ee yoo
我都認為娘娘係真心鐘意唱歌同埋uaena
睇佢concert前都有fm就知
應該唔會突然退晒落來嘅
娘娘係出晒名寵uaena嘅,除非有日uaena做咗啲令娘娘心灰意冷嘅嘢啦

Lm
入左場緊係唔驚,一見娘娘就會上身突然識韓文應援,又知佢講乜

係點樣去會場,同點樣走比較擔心 剩係識ah ee yoo,問路問野好似寵物小精靈咁剩係ah ee yoo,ah ee yoo,ah ee yoo

咁又唔使咁過份擔心呢d嘢
其實撘地鐵有晒中英文,點撘又有app教你撘
除非你係去d鄉村地方… 喺首爾市內識英文同普通話都唔會生存唔到啦…
咁我覺得要睇下拍戲係咪繼續俾到樂趣佢
感覺上佢而家做乜都好隨心咁,好玩先做,隨時玩厭就退休

拍劇呢方面仲有好多挑戰俾到佢,咁佢就會繼續拍架啦
有無人覺得雖然娘娘近排跳舞係好左
但係唔知點解硬係好有喜感
Iu始終咁鐘意唱歌 起碼唱多幾十年啦
不過兩年先cb一次

佢而家係間唔中出一首歌當派糖俾班飯架咋…
真係要出碟CB 佢實慢工出細貨…
兩年一次… 正常啦
咁娘娘應該仲會繼續搞花書簽呢個project ,將佢自己喜歡嘅歌remix出嚟,可以做吓cb之間嘅間場吊吓大家引
娘娘都算係一個完美主義者嚟,佢覺得自己邊方面有不足一定會好努力咁去練,話唔定佢下個目標係玩埋rap
保守少少,去首爾場嘅話,唔難0架~
佢通常都係用啲大場,搭地鐵嗰啲好易去~
講開愚人節果份禮物係咪要等到出年愚人節先拎到出來
Dancing queen
出黎啦ah e yoo!

呢隻特別版包裝又幾過癮喎

呢排去開韓國既巴打可以買黎做手信架
真係進步左好多
娘娘以前係跑個步都手腳唔協調咁
有無話去到幾時 一月頭會去
想請教下 演唱會既應援物品話對佢有某種意義 想名牌同花牌係有咩意思?
單人舞台真係越嚟越順暢自然,反而類近團舞嗰類肢體/關節動作多啲嘅就真係「始終唔得」,總係有啲喜感。
last night story
酒店加機票都係$3400

分分鐘仲有驚喜
Last Night Story感覺係兩者中間...而因為係80年代舊歌,retro feel同嗰少少喜感撞埋又好鬼夾,好過癮~
fing手果下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞