[Uaena] IU 討論區 (26) -感謝知恩帶給我們美好回憶

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
件褸個款應該點search 我都想買返件
Made in korea 隻料幾舒服, 依幾日著都夠暖
係唔知啲printing會唔會洗幾次就甩
我就咁seach 夜子家iu
但係唔帶頂帽就睇唔到
老實講 韓文成日都話想學 但都係得個講字 的唔起心乾 都係睇下韓劇學一兩句算了
話說呢到有冇人係IU岩岩出道個陣就開始追?
我想知點解lost child當年啲人唔鍾意 睇WIKI話個時啲人唔鍾意佢唱腔同Style,但佢呢隻曲風個唱腔其實同而家有咩分別...
我覺得Boo同棉花糖呢D先難頂 但反而呢D先令佢開始出名
出名係因為嘮叨同good day喎
sor啲字眼有少少用錯...我係想講呢兩隻反而多D人受落
嘮叨同good day個期已經係爆紅唔係出名咁簡單啦
主要係首歌唔配合佢嗰陣既年紀
所以下一次CB 就用咗 boo 黎做主打
boo同棉花糖真心難頂
不過果排主流係興呢類
lost child呢隻咁撚高質嘅歌擺而家CB出肯定perfect all kill
如果近呢幾年出一定會紅
同埋佢果時15歲唔啱唱呢類型
娘娘走得太前
IU出道開始追 果陣仲岩岩追緊snsd
佢果期岩岩係kpop開始爆起果段時間,果排彈起既都係少時,wonder girl 果堆,記得第一既係少女時代, Kissing You同 baby baby果類歌

娘娘真係行得太前
當年成個kpop係興緊Sorry Sorry, gee 呢類的音樂!
對比 lost child 緊係好大分別,對大眾都好難接受!
講得岩,千四再加張黃牛都唔洗三千,除非你好想聖誕有娘娘陪你過
呢位巴打醒,你機票幾錢
點先算鄉村,釜山仲算唔算
全部都係
sorry sorry sorry sorry
gee gee gee gee baby baby baby
oh oh oh oh
乸喇拿乸喇拿
我去啊,邊到有得買,其實咩黎架,我第一眼以為係花書籤 repackage
有無話幾時可以拿
去轉南怡島都鄉村啦
都幾慶幸佢可以一步一步行到10年後嘅今日人氣仲一路繼續上
睇返佢公司當初嘅部署真係做得好撚出色 一隻Good Day可愛風得黎又show到佢唱功,喺團體當道嘅KPOP環境殺出一條SOLO嘅路
上年又係完左港場有幾位巴打話要學韓文,依家學成點啊
濟州就真係難啦
巴士站得韓文
呢個真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞