孟晚舟出入境紀錄首曝光! 3本特區護照共33次遊走美加

161 回覆
263 Like 1 Dislike
你夠膽攪中共既特工?777可能打電話問中聯辦問功課打到個電話爛左
今次係官方比人捉到正濫用特區護照,特區護照好快收工
係規範上當然只有最新一本護照有效,但可能無嚴格執行申請新一本時要求出示舊一本註銷,甚至聲稱舊嘅唔見左亦無跟進。
對入境國嚟講除非當事人一早被列入黑名單特別檢察,否則入境國嘅前線檢查人員唔會知當事人有新一本護照而舊嘅已無效,因為檢查人員唔知已拿到新護照。
護照嘅保證制度係由發出單位(入境處)建立,佢唔守好個制度,護照嘅效力同彼外國嘅信心就會下降。
或者最簡單嘅解釋係
三本護照都係假嘅
美國visa係第一本
加拿大visa係第二本
頭兩本都cup滿注銷左
申請左第三本,加拿大入境on99俾佢用第二本入境

Btw 有冇可能香港入境無同加拿大update第二本護照已經注銷?

其實全世界入境手會唔會有個中央系統聯網?real time update全世界入境處?

但係如果有咁既系統,咁咪即係全世界入境處都有你資料?咁又好似好唔make sense。

有冇人可以解釋下?
到人地西方國家取消你免簽咪知咩事

要記住
特衰有既免簽
只係英國佬爭取落
其實係掃地果個出左問題
仲要係外判黎
你hea鳩我無所謂㗎,反正聽日又係要番工,你咪同美國講個別事件唔評論囉
佢嘅前夫及兒子都在美國!

現夫及女兒就在加拿大!

她還是愛中國及愛共產黨的「中國人」嗎?!
太敏感唔敢答, 會自殺死架大佬
平時有咩港獨呀 DQ 呀, 無論星期幾, 零晨都會出聲明
呢單, 幾隻高官全部縮到唔知去左邊
比著係我即刻屈佢老母
話中國都唔知點解佢有咁多本
叫加拿大即時交人
的佢番中國受審
咁就有理有據夾個人番黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞