孟晚舟出入境紀錄首曝光! 3本特區護照共33次遊走美加

161 回覆
263 Like 1 Dislike
唔回應, 結局都係同俾藉口一樣: 美國將港共政府睇成中共幫兇. 連港共都一起制裁
而當時那位職員已經離職,港府無法追查
其實仲有個疑點
特衰去美國唔係要visa咩
點樣三本都整到visa入美國
好奇怪,我當第一本passport做左美國visa,咁美國套system當你用第2本有附註果時又加埋入去,第三本又係咁,但點解而家會用第2本入境
港共洗撚驚咩 拖幾日唔回應 就會有第二樣野搶焦點
我睇美國仲有大把貨,爆到賀柒柒柒收晒皮都得
一國兩制

如果要保住呢個招牌,香港要解釋同割席

如果唔係又等比人地國會檢討人地政策

2016年開始調查,侵上台開始落既命令,兩年前已經開始布既局
虛假文書
大家可以自己睇

https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-results

咁你就會明蘋果講乜
打3個passport number入去紀錄一様
即係入境美國嗰時3本護照攞晒出嚟?

如果係咁,即係正常情況下係得最新嗰本未註銷
咁點解釋可以用第二本入境加拿大

不過可以confirm嘅係,3本護照名同date of birth一樣
林病:經了解,香港入境處做法無錯,本人不再回應有關問題。
無錯,我當美國visa o係第一本,而佢每次出新passport都有加附註,但都無可能而家用中間果本入加拿大
聽朝地鐵一定大延遲轉移視線
因為係政府間諜,一切都解釋晒了.
回應都係果句架啦

不評論個別事件
其實中間做證物個本好似未確認架
張達明拎呢份野係十一月三十日出,佢 assume 佢用舊號碼個本入
但真正入個時就用新
互聯護照?
如果政府解釋唔到
之後用特區護照去其他國家會唔會問好多野先比入境
真心救教 點解有左大陸護照仲可以有香港護照?
假設佢第一本以前用完換咗第二本
即係第一本注銷咗
然後第二本都用完換第三本
但係可能個visa貼咗响第二本所以要二加三一齊用

首先第一個問題:香港入境處人員幫人注銷時有冇將舊果本剪角?
如果冇,咁啲人咪有機會拎舊護照用甚至犯罪?
如果有,就出現第二個問題:如果第二本係因為用完而出第三本,點解釋到今次佢只係用第二本(仲要剪埋角)而唔需要加埋第三本都可以出入境?
咁點解美國會assume佢用中間嗰本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞