孟晚舟出入境紀錄首曝光! 3本特區護照共33次遊走美加

161 回覆
263 Like 1 Dislike
bno可以用依個理由同時拎兩本有效既bno
我都唔明點一樣法
不過如果過境時被發現同時有兩本護照會有麻煩
即係香港入境處俾外國查閱嘅資料有問題
呢單野之後 拎特區過邊境有幾煩
美國海關及邊境保衞局的旅遊出入境紀錄顯示
我諗喱個唔關香港入境處事
三本野都打咗印,show住我同一個日子去同一個地方?
假設性問題唔答

未發生既問題唔答

最後大絕, 其實我唔清楚你既問題想問乜
帶半打護照出國 草印花咩
咁多護照
精彩 美帝識玩
之前有個post我都講過
我陰謀論睇
係阿爺同侵侵係G20講掂數
跟住交佢出黎頂
用完即棄係上面一貫做法
佢唔洗被自殺已經好好
用華為 == 支那人
用特衰passport 都係 支那人

班狗官點夠膽答,盲嘅都知有特權唔跟規矩啦,點答都死
聽過佢地有個國際互通既資料庫,如果有人報失passport會上傳去資料庫俾其他國家知等佢地留意依個身份之類,佢個意思應該係三個passport除左passport no.外所有資料都一樣
港大法律學院首席講師張達明昨日在社交網站指,從美國司法部文件得悉,孟是用第二本護照(KJ040XXX2)入境加拿大,而並非用最新簽發的第三本護照(KJ047XXX8),這表示她在未註銷第二本護照情況下,獲簽發第三本護照。

係咪想提早退休
係既話大陸點會咁大反應 同埋條友係咁想保釋唔燕出到黎被自殺咩
肥佬平都放棄左保釋啦
不回應個別事件
一係學以前老董嗰招日日淨係講早晨
咁技術上點做到如果係真既話
點樣報失完又可以用咁多個passport
我既意思係報失咁政府都知你一個人擁有咁多passport
點解唔個取消其他passport呢
曾任入境處處長及保安局局長的葉劉淑儀說,根據本港法例,一個人只可持同時有一本有效的特區護照,但現時無資料證明文件所指孟晚舟的三本特區護照是否全部有效,還是部分已經過期。

美國係咪見到佢出聲即刻公布入境記錄
取消關係法啦
一個何志平跟著呢條八婆完全幫中共做勾當
我當佢嗰時真係唔知係咪過期
咁而家知係三本都有效喇
有乜好講呀
林奠:我哋仲係度了解當中暫時唔回應
戲梗係要做全套啦
梗係要大反應
要做俾五毛睇嘛
佢梗係想保釋
佢依家俾人擺左上枱呀
但係佢又唔可以爆料
因為要屋企人平平安安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞