[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Decade2 02 , 快盜vs警察 43

812 回覆
9 Like 3 Dislike
有冇扯
辛苦哂巴打
exaid小說都唔錯,後續故事,解釋返永夢點解做兒科醫生同細個既陰暗面,同埋佢d同伴點拯救永夢.
龍騎(平行世界)
因為原作都強調鏡世界戰爭打過N次,所以可以當係其中一次,內容係將電視同電影版嘅主要角色集合,再濃縮寫一次,因為由敏鬼主理,比起小林姨係寫多咗好多成人情節,兩對主要情侶都有上床,原作純潔嘅優衣直情變成淫娃。
本書賣點係花咗好多篇幅描寫淺倉威,嚮敏鬼筆下,淺倉威係邪惡同黑暗過原作十倍,如果鍾意想睇淺倉威過去,係可以入手,但如果覺得小林姨寫嘅龍騎先算係龍騎,咁建議你唔好睇,因為本書係會有「龍騎俾敏鬼破壞」嘅感覺。

真司同蓮,北岡同淺倉.........?
本身唔鐘意睇小說,但睇巴打介紹完有d興趣添
連佢點解成日仆街都有解
幫你補充。我睇灑

響鬼
故事背景唔係現代。應該係江户時代左近既事。故事仲連接埋好耐以前一套特攝片變身忍者嵐。(我睇時係唔知乜黎後尾上網搵資料先知) 講佢地對抗血車黨既故事

kabuto
完全係tv濃縮版。所以最唔鐘意係呢本

電王
講對付一隻意像人。但最唔鐘意既係佢改灑設定。例如桃仔佢地4個係冇實體,只係存在喺良太郎心中同埋會上佢身。就算返到den liner都係冇實體

kiva
都係雙線進行。86/08. 同tv設定,故事好大分別。86線係未發明ixa , 08線名護係癲佬一個,目的係殺光所有梵佳亞, 最後同小渡對決俾小渡打死

blade我反而覺得ok. 可能我本身鐘意劍,二來當tv後續睇都ok. 不過4條友4條線寫到好散
wizard 同fourze我都好鐘意,尤其是wizard. 同意巴打呢本書幫佢劃上完美句號
介唔介意藍色細字講下點解
我覺得古加,agito, 龍騎,555,blade,響鬼係可以收貨。另外嗰幾本真係浪費金錢

響鬼其實出奇地好睇,我唔鐘意tv都覺得好睇
響鬼我睇電視睇到訓著添
不過我覺得如果你有時間可以睇本小說。當一個新既故事咁睇
我聽人講dcd有講埋新平成d拉打卡點黎 係咪有講?
唔多覺。佢有講去幾個世界既故事
btw我對呢本麻麻

一早儲齊啲小說,但未開始睇
響鬼我成日覺得係牙狼果類 唔係拉打嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞