前公司有同事玩佛牌養鬼仔...

248 回覆
1154 Like 30 Dislike
咁重本,賺唔賺得番
鬼仔唔會掛心口....

正牌先會,好似中國人掛佛祖帶觀音咁,唔洗咁驚
佢都撈到風生水起,巴打你話呢
不過佢又真係做好多善事同比錢支持電影業
屌你好好玩?
其實好平常,唔需要驚。

你條命係窮就點都唔會發達
靠陰幫你d野你無福享,好快就去失去,仲會嘔突。好似信用咭咁透支左比你,你還完仲要比息,一時之快黎後患無窮。

行正法佛牌,其實我覺得將你一生的好壞拉上補下,等你平順d,唔會窮到開唔到飯,又唔會有錢到買靚車。唯一可以真係改運,真係積多d福做好事做善事,先會你條命個「戶口」有新收入,多d好運比你用。

其次佛牌最重要係保護你「非命」的傷害,例如有人用法攪你,開槍打你,本應條命無的會幫你檔。但如果因為業債積落黎要受你就要受,佛祖都無得救

所以唔好覺得佛牌可以無條件幫你,好多人因為貪利而去請佛牌,又唔study下,成日求埋d中六合彩頭獎呢d不勞而獲的野 ,跟本塊牌係唔會幫你。帶佛牌先存佛念,做好自己先。
見過有人戴美少女戰士
依幾年我只係知道撚太撚同埋佢黑左好多
又block一個戇鳩仔
果陣驅完之後無事 但過左排 個仔心癮起又再玩過 又再出事 之後我就無留意啦
個同事都有講過類似依啲嘅野
不過我地唔識嘅都唔會去接觸
https://m.hkgolden.com/view.aspx?message=6565891&page=1

舊登有講,唔知真定假,你地講起我先記得
衰過都唔知驚
btw 靚唔靚仔?
你理得佢呀
你返你既工 做好自己咪得囉

假設有一次佢黎搞你既你咪搞返佢轉頭囉
行去佢面前立把菜刀岀黎fing兩fing比佢睇
依種極端既人一定要有人用極端手法去牽制住
唔好比佢坐大
20歲左右 如果比你可以晚晚食到唔同女 就算好返都會有條癮既 但唔記得靚唔靚仔啦
疑心生暗鬼
日日比佢咁講冇都講到變有na
都話辭左職啦巴打
咁細個!?
上左精蟲癮
係呀,公司又多女,聽完又驚去邊都要人陪
用吸引力法則嚟睇,本身公司冇都比佢吸引到有
講真男同事都心寒喇
所以真係唔好試 咁就一世
本身係食物鏈既最低層,兵都冇得當,突然變到最高層晚晚唔同女 點會冇心癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞