[10月新番]哥布林殺手 ゴブリンスレイヤー Goblin Slayer 集中討論(3)

462 回覆
9 Like 7 Dislike
其實第十集公會已經話請D退休老手去訓練D新人
之前有提過啦。

多謝解答
咁施完法之後女神官仲係咪處? 有無話呢個魔法會消耗左個處?
無講過,不過應該唔關事,因為小說入面同漫畫都有講過,
點解好少用呢個魔法,除左本身消耗極高 (但無講消耗 d 乜 ... 錢?),
意外發展成淫行亦非原本既目的,所以正常黎講唔會因為呢個原因而破處。

我估消耗MP,即係平時男主咪好鍾意問人剩返幾多次魔法;用一次蘇生可能就等於一次過用左N次普通魔法,或者幾日內都用唔到魔法

一定係搵女神官啦,因為男主救過佢,女神官要報恩

觸媒有無年齡限制就睇唔出,如果細路女做大男人的觸媒不太好吧,細路女同返女人做觸媒就OK
衰D講句
蘇生LE個設定硬係覺得係為咗寫死(愛情上)女神官而設
其他人可以比個處(劍之聖女外)哥殺, 係女神官唔得
唔會掛,青梅竹馬都畀曬機會,又一齊訓過,應該都係同女神官架啦

雖然呢PART男主真係好唔型,低聲下氣咁,
但係明白自己的能力有限,借助其他人的力量,並不是一件羞恥的事,可能作者就想表達呢個道理
不過如果有得揀,多數人會揀做安茲吧
終於睇完,一般般啦,唔算神作
如果畀我做監督,就集集都有哥布林屌囡囡,一定變神作

勇者個人設真係睇唔出邊度勁
最後吐槽一樣野,呢套作品D哥布林有無魔法抗性/異常無效呢個設定?
如果無,對D大隻哥布林施放催眠魔法,然後過去捅刀,咁咪好屈?
冇架 不過諸神比佢粒骰永遠都係6 真外掛
9行都攞到勇者劍
魔法唔係無限用.
只有勇者同玩擲骰子當地上生命係遊戲果堆神先可以無限制用魔法+無cd。

其他凡人包括聖女同勇者d同伴,每日都有使用次數限制。
(C95) [闇夢館 (Darkmaya)] 性交の奇跡 (ゴブリンスレイヤー) [中国翻訳]
成件事合理哂
有冇人覺得勇者似涼宮春日
原型嚟
應該主要都係透過D魔法鏡黎

仲吐槽一下,我以為主角咁憎哥布林,會提議殺去鏡對面
d石咪落晒鏡度lor

罰你重睇第9集100次
「ゴブリンスレイヤー」ステージ
https://www.youtube.com/watch?v=xTj0BDC0LJ0

女神官地位危了
我全都要
新女都好大

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞