[10月新番]哥布林殺手 ゴブリンスレイヤー Goblin Slayer 集中討論(3)

462 回覆
9 Like 7 Dislike
你講到神裝唔洗錢可以當消耗品用咁
殺哥布林好多時候都係窮到仆街的村長要求
好多時候更加係做義工

人地拎把神裝打大佬 殺到一隻就回本
你拎把魔劍打哥布林打到手斷都未回到本啦
我冇話過神裝囉,魔法武器OR好少少武器
好過哥殺果D 比低級都笑的裝備

哥殺其實幾賺到錢嫁,你睇佢成日買好撚貴果D魔法卷
個老闆都話佢買張卷,都可以買到魔劍囉
張魔法卷本來用來清大量哥布林用
我岩岩都提到耐用性問題
你買把魔劍好可能打到壞劍都未清曬幾百隻哥布林
但係留返筆錢買魔法卷反而更有效率

另外哥布林殺手本來多次提到自己戰鬥力唔高
只係普通人來
所以吓吓借外力來清大量哥布林
我舉個例子證明佢唔係冇錢ja 用黎反你個殺哥布林好窮的論點 又唔係話買卷唔好
佢又唔係買左卷就冇哂錢搞裝備 我意思係佢根本唔窮
要買返d好裝 完全係可行

普通人就更需要裝備加持啦 係唔係?
其實佢係平原殺30隻哥布林就無曬力
平時solo哥布林地城都唔係吓吓用劍斬

玩爆炸玩火玩油玩煙攻玩倒塌玩魔法卷....
另外你見佢比人笑
實際上佢都叫做完整全套武裝上場
雖然唔係咩神裝
但係絕對講上係合適
哥殺team人4個銀去打地城,兩次遇到高級啲既哥布林同嗰隻唔知咩魔獸(唔記得叫咩名)都搞到差啲團滅,妖精弓佢地都用靚裝啦,都搞到差啲比人xxoo
拎靚裝去打哥布林風險真係大架喎,猶其係對大量哥布林加高級哥布林
食人魔同獨眼怪
正路係應該用平民裝,但帶定一把勁武器用黎打高級野,
平時唔用,你話怕死左俾人拎左去,
但如果帶左令打輸既機會細左,
生存率高左,咁有生之年殺到既敵人咪多左囉
隻王仲易打過前幾集隻哥布林大隻佬
王唔係勁係武力度
非小說撚黎講

其實成套野我覺得最大敗筆係無端端加左隊友3人組

變左大路RPG 點都要塞獵人 法師打團咁
哥殺由頭到尾都講明唔會用哥布林用得到既武器

小說有段係哥殺同大劍,槍哥去探險,槍哥有問哥殺點解唔買
可以自回魔法飛刀,反而回收飛刀再用.
咁勁在邊? 亦唔見得佢幾有智慧
明知自己唔襟打都單拖走出黎
屌你都廢鳩事
叫佢重睇la
哥布林王同食人魔比邊隻勁D
問你又答唔出
隻王同你一樣最叻9up?
自己睇返前幾頁大把人講哂,
你老味睇動畫唔用腦仲係度鳩up
諗起有個畫面 碌到一 然後哥殺爆紅眼
識行軍佈陣 但又自己單拖走出黎 唔安排d跟班跟住自己
之後比人埋伏左又唔知 比人一野拮死
咁都叫勁 睇黎你智力同佢差唔多咋喎 啊動畫界福爾摩斯
重睇啦屌你老母
智力勁係相對哥布林遮
同人比就都係蠢
即係一班弱智中的正常人=王
收嗲啦 屌你老母
問你勁係邊又答唔出 講到隻王幾勁幾勁 一對打就突然變弱智 一味叫人重睇
明明套野就整得hea 仲要幫佢兜
洗唔洗去埋日本幫間製作公司班人逐個含撚 奶埋d鳩屎啊仆街
叫你重睇呀屌你老母
咁係 但整體黎講係吹大左囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞