[10月新番]哥布林殺手 ゴブリンスレイヤー Goblin Slayer 集中討論(3)

462 回覆
9 Like 7 Dislike
個爆骰王細個踩過哥殺D陷阱啦
踩落去咩反應都無
今集最尾出樣個PART 我覺得幾好睇
遲下會有隻萬中無一既哥布林勇者
身體方面盾都打得爆,插把劍會斷,
插住把劍都可以打飛人,
智力方面可以組織軍隊,
指揮攻勢,利用手上資源
(派偵察兵,用女人做盾,
用狼騎兵側面突襲之類)
加上多年既戰鬥經驗,仲識講人話,扮死狗搵機會,
如果冇主角對哥布林既研究同部處,
班冒險就算打得嬴都冇可能咁順利,
死傷一定多好多,男主其實已經好撚勁
有冇講點解野外戰都唔拎好少少嘅武器去
金級
呢段最重要竟然cut左
係窮呀屌你個閪
同埋打王前佢都入左洞穴直搗黃龍
講漏左仲識先佔領牧場做據點再打城鎮
有咁既力量智慧野心,冇主角可能做左一方領主
痴撚線,原來清埋人地個竇
一開波哥殺咪講左 你已經無地方加以返去
因為着廢裝死咗,自己d廢裝比哥布林都冇所謂

着勁裝打一旦死咗,d勁嘢比晒哥布林就hihi
哥殺一早預自己有可能死,所以唔會着神裝
詳情可以睇ch10
唉, 明明一開波有配音俾哥布林王, 後面臨死個陣既回憶都可以配埋阿
不過都明今集冇乜時間剩
其實 cut 左 d 啫,畫面上有做過唔殺年幼哥布林王而惹來殺身之禍既女冒險者,其實已經暗示左佢識利用女人既弱點。

至於要搞女神官嗰段就 cut 左…其實我好想睇。
都好似彩埋尾2集唔錯,氣氛好,有好頭好尾

地深吸力萬歲
其實聖壁範圍有幾大
地下一塊 頭頂一塊咁放跟本就範圍攻擊黎
放頭頂一塊,壓落黎就得啦
其實呢個解釋好ON9
純粹作者作個理由
練到一日放6塊就可以做結界師
練到極致,可能可以當魔毯咁坐去起飛用黎移動
我要女神官做我嘅生仔機器
殺金級冒險者係成長歷程個part到cut左
哥布林王把斧頭之所以咁撚勁係因為喺係金級冒險者身上搶返黎

睇漫畫啦 cut左哥布林王個心理描寫差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞