[無人睇咗?]無敵破壞王2

236 回覆
29 Like 8 Dislike
好感動今集迪士尼咁多宣傳
第一集上果時wfc咁但又好好睇
想知係咪有玩埋batman?
見credit度有Batman’s theme音樂
當堂打左個突
有呀
中間有一下過場用咗batman 卡通著名過場
我覺無必要比較兩集 完全唔同路線
呢個系列都係迪士尼入面我最鍾意之一
整體嚟講兩集我都好鍾意
但一會贏少少,第一個原因係因為由啊gem配音
今集一見到個配音陣容就秒速決定睇英文
第二個原因係因為ending
其實兩集個背景同世界觀都好唔一樣
所以就算唔比較都得
但今集最後睇到好sad
覺得雲妮路有小小唔負責任
追夢係好事,但搞到成個遊戲有bug
但又怪佢唔落
而最sad係睇到最尾破壞王咁
雖然個禍佢有份搞出嚟,但為咗雲妮露
搵傻仔拍片咩都做晒,睇到啲comment重要咁多人鬧自己都唔介意,只要雲妮露係佢身邊就得
但就連個牌都比人整爛埋
到最後重要long D同靠face time嚟見面
最後啊修問佢有無事,佢果句無事答我睇到心都碎埋
其實我又唔明,明明網絡咁方便,話破壞王再等中心收鋪之後再飛去搵佢咪得,但就作到分隔兩地咁
我知online game係24小時,但唔洗作到要幾個月放假先睇到下話
希望有第三集,講佢哋再團聚就好

Btw,今集個boss真係
馬馬地。值$40
啱啱睇完

個人感受,不喜可插
其實我覺得破壞王同雲妮露個感覺似父女,講緊父女情

老豆為左個女付出好多
Eg
一開始老豆就同佢私自打造條賽道出黎
Eg
拍片畀蜜蜂針等等出醜野,都係為左搵錢,買番個軚盤(屋企)畀個女
Eg
本身同個女響遊戲機中心一齊生活
到個女想去網絡世界玩,老豆千方百計阻止,千萬個唔想
但最後都有放手畀佢出去
同現實父女嗰啲關係都好相似

嗰個獎牌就好似人地嗰啲Best daddy award 咁

不喜就插
睇完第一段彩蛋就走左

YouTube搵到第二段彩蛋,真係痴線
啱啱睇完,唔知係咪我miss左,
Bug條蟲最後去左邊?
無講

btw我覺得佢把聲好似ps4隻game Horizon zero dawn 入面個黑帝斯,講野方式都超似
Gal Gadot 把聲好好J
嗰下首尾呼應
開頭ralph係hea講
開會跟大圍hea讀
臨尾就明左自己"壞人"呢個定位都係有價值有意義
以一個故事嚟講
第一集成條線索 脈絡 主旨都清晰好多
第二集都好睇嘅 但故事結構真係比上集散
想諷刺嘅野都太多
好睇過上集wor
最好笑都係14公主果段
Rick roll
係朋友
rickroll 笑到我傻
無諗到2018都仲可以比人rickroll 到
冇留意中英文,開場先知睇粵語
我都覺得好sad,明明唔想變
偏偏現實就喺咁,特別最後佢講佢冇事果吓
唯一講我覺得Bug喺
明明雲妮露可以一齊每晚同破壞王上網就可以返去玩賽車,機鋪個Game又唔會少左個角色,依家話幫佢個code寫咗落另一隻Game,我反而有啲接受唔到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞