Linux 更適合作 Server

195 回覆
70 Like 18 Dislike
自己整部貴機仲用 windows 自綁手腳,覺得咁先係用電腦,呢 D 就係香港玩家
同埋佢部電腦只有玩遊戲呢個功能,唔識做其他野
而且只能玩 144 同 dx12 遊戲,唔符合既遊戲就唔係遊戲
咁仲要識做啲咩其他嘢呢請問?你講緊 linux desktop 吖嘛?家用吖嘛?家用唔係應該主打娛樂、輕鬆、易用?

砌部皮幾嘢嘅 Gaming PC
有推到144 同 DX12 嘅能力
點解要裝linux 大幅限制硬件能夠發揮到嘅效能?

到底家用 PC 裝完 linux 係咪會識飛?
如果唔係,專登由 Windows 轉用 linux 有咩意義?
Windows 都做到嘅嘢,裝 linux 做咩??

砌部萬幾蚊既電腦之後講輕鬆易用,講完你自己都唔覺得矛盾,真係連自己都呃埋
砌部萬幾蚊既電腦一定唔係一件輕鬆既事

咁行 windows 係咪又會識飛?
由 windows 轉用 linux 係你有偏見地要人用 windows 先
中毒同藍畫面的確係 windows 最易做到既事
點解砌皮幾嘅PC 唔講得輕鬆易用?

唔敢講 windows 識飛
但至少平時日常用途都能勝任

砌幾萬蚊你唔洗諗點砌?唔洗格價?唔洗買料?
一陣砌完都著唔到機,行唔到 dx12 ,隻 game 都係行唔到 144 點會輕鬆
比千幾二蚊求其用到就輕鬆啦
連登勝在有悠二
全部一腳踢
洗好似你諗得咁複雜
自己整部貴機仲用 windows 自綁手腳,覺得咁先係用電腦,呢 D 就係香港玩家
而且只能玩 144 同 dx12 遊戲,唔符合既遊戲就唔係遊戲
咁仲要識做啲咩其他嘢呢請問?你講緊 linux desktop 吖嘛?家用吖嘛?家用唔係應該主打娛樂、輕鬆、易用?

如果唔係,專登由 Windows 轉用 linux 有咩意義?

砌部萬幾蚊既電腦之後講輕鬆易用,講完你自己都唔覺得矛盾,真係連自己都呃埋

由 windows 轉用 linux 係你有偏見地要人用 windows 先

一陣砌完都著唔到機,行唔到 dx12 ,隻 game 都係行唔到 144 點會輕鬆
連登勝在有悠二
全部一腳踢
洗好似你諗得咁複雜

件事唔輕鬆交比人做都係唔輕鬆

講複雜邊及你?打機要 144 又要 dx12
好多人打機係打到就得,唔一定要 144 又要 dx12 ,呢 D 人就簡單
你死啦...
啱呀,打到就得,咁咪用windows囉,呢啲人就簡單

144, dx12 呢啲唔係講複唔複雜
係講你銀包夠唔夠錢享受視覺上快感

插個制、隊張高階gpu卡,裝個driver 就享受到 144 gsync 流暢快感,何樂而不為?

識整嘅固然唔會覺得複雜
唔識嘅畀錢人同你set亦唔複雜
輕輕鬆鬆
要獲得視覺享受就要面對複雜
一邊話玩家唔想複雜,一邊要有視覺享受,你做人成日咁矛盾?

連登勝在有悠二
全部一腳踢
洗好似你諗得咁複雜

好多人打機係打到就得,唔一定要 144 又要 dx12 ,呢 D 人就簡單

打到機就得就咁唔一定要需用 windows
砌機都要學,砌 lego 都要學
點解用 linux 要背一大堆 command 先正常使用到?邊個同你講?
裝linux!!!
又無視數量種類多少
點解視覺享受就 = 複雜
唔明你咩邏輯

原來享受對你嚟講係種痛苦嚟
咁唔怪得我同你傾唔埋
咁大代溝
因為數量種類多少根本唔係鍾唔鍾打機既原因
唔係 點解視覺享受就 = 複雜
係 視覺享受就要面對複雜
享受係痛苦係你講唔係我講
大代溝係因為你根本唔會仔細諗人地講乜
可以係因為數量種類少而相對冇咁鍾意打機

轉用 linux 係限制緊人對遊戲數量同種類上選擇

簡直毫無人權
連視覺享受都被定義成複雜
咁對你嚟講唔係叫痛苦?

享受對常人嚟講係正面體驗
點會好似你講到咁負面?
視覺享受定義得複雜係你唔係我
冇 144 冇 dx12 係咪冇視覺得享受?
食鬼唔需要 144 唔需要 dx12 都可以有視覺享受,明明係你定義得複雜

享受可以好簡單,唔一定 144 唔一定 dx12
強制定義享受要 144 同 dx12 先辛苦
你咁諗係因為你未體驗過
唔好咁硬頸
裝 windows 享受下先

連登勝在有悠二
全部一腳踢
洗好似你諗得咁複雜

打到機就得就咁唔一定要需用 windows
又無視數量種類多少
因為數量種類多少根本唔係鍾唔鍾打機既原因
可以係因為數量種類少而相對冇咁鍾意打機

轉用 linux 係限制緊人對遊戲數量同種類上選擇

簡直毫無人權

鍾意打機同數量多少有咩關係?
有人打 1隻 game 總共打左 10000小時
有人打過 10000隻 game 每隻 game 都係打左 1小時
點定義邊個鍾意打機?
你講既限制建議遊戲只有某一個平台既限制
咁係獨家平台遊戲廠令人冇人權既始作俑者唔係個平台
全部遊戲廠唔再發行 windows 平台,只發行 linux 平台一樣係你講既事
角色互換時,到時係你要 D 廠出 windows 平台,或要你改變習慣用 linux
要體驗點 D 乜?體驗完話係垃圾你又唔接受,一向係你硬頸
咪係 連人哋打機想用咩os都要過問
用pc打機嘅話,玩家選用 windows 係件好自然嘅事,反之 linux 就要 Mr.A 日推夜推,瘋狂過問人點解 linux 唔打得機同無限放大windows 中毒同藍畫面等問題,干預玩家打機自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞