[勇者救公主5]請選擇武器:

1001 回覆
174 Like 6 Dislike
反彈好似有用d
真係唔建議買MP, 買完淨90蚊, 如果真係有雞脾都買唔到
仲有有幾可有好多HP, 但無晒MP要補
寧願留啲錢備用好過
反彈冇回頭
反彈係大絕
瞬移係救命用

唔知樓主設定係魔王塔點都會遇到同一狀況定買唔同道具有唔同劇情。感覺其實瞬移同反彈都有得通關,不過局你今層已經要用。

唔建議手帶,+10hp我不如去鍛鍊好過,同埋如果拎完提示再揾返隻鼠,可能大家就會識揀買乜
同意, 應該反彈同石化同瞬移都係一樣。
分別就只係幾多錢。
所以我選個平O的O既瞬移。
你最後購買了 反射卷軸。

「失去銀幣 五百枚
獲得 反射卷軸

剩餘銀幣 一百六十枚」

「謝謝惠顧!我是守承諾的商人,有什麼問題即管問吧!但只能問一條喔吱。」

「你你你什麼都知道嗎?」

「當然不是!但我四處遊歷怎都比你這個小傻子知識豐富!」

「你你你認識我?」

「啊啾你這樣問我就算你這個是問題啊吱!關於你......」

「慢慢慢著!讓我想一下......」

「哎呀你到底要不要問啊!」

只有一個問題......問什麼好呢?

A. 關於自己的身世
B. 鐵匠的下落
C. 紅玉與青玉的作用
D. 皇宮的狀況
E. 救公主的進展
A. 關於自己的身世
B. 鐵匠的下落
C. 紅玉與青玉的作用
D. 皇宮的狀況
E. 救公主的進展
好難揀
F. 使用火蛇乜鳩秒殺烏鼠獲得所有物品並取回500兩銀
BC當下好似比較重要啲
B搵到鐵匠可以做裝 不過無都可以自己整
C可以確定紅玉用途?綠色幾乎肯定係魔防
一定唔揀b,c。
a同e有助大家通關嘅選擇方向。
d有可能冇用,但都可能可以開多條支線或者有道具入手或者增加/保護村民數量
A. 圓滿個資訊無用都大概估到
B. 老鼠講過無人先會偷 所以鐵匠已經唔會喺到
C. 問左但驚自己太廢唔知裝唔裝到
D. 咩撚野黎?
E. 屌
得d係一d概念都無
其他似乎遲早會知
如果乜都知點解唔問黑白水有乜用?
其實皇宮會唔會就係我哋補充或者保住村民嘅途徑,靠皇宮派兵落嚟我哋條廢村度保護村民,話晒公主俾人捉咗,佢哋都應該要做d嘢

ABC靠我哋鳩估都起碼有少少方向,DE係真係黑人問號
如果身世包埋老豆老母既資訊就應該估到
Make sense 但我已經負評左
家傳之寶, 老鼠環遊世界都唔會知道
一係A 一係C
C最實用
A 等樓主嘔多啲文
B已經知 鐵匠一係死左 一係魔王
D我都唔知有咩用
E知道如果係欣怡你就唔去救?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞