[勇者救公主5]請選擇武器:

1001 回覆
174 Like 6 Dislike
輸左可唔可以重玩
強烈要求!!! 聯署!!!

我地錯過左救老母嘅機會
直接拎呢個故去投稿我覺得出到書
同意
會唔會主角自己就係boss
死左就失控殺村民
之前都好似有提及過主角會無啦啦失去一段時間既記憶
辛苦啦 推
好睇好睇
有啲似係
但訓練用多咗時間都會有村民死
無左互動又無咁好玩我覺得
篇野好催淚
故事完結之後出
其實都係唔排除佢係魔王,你無聽過有人話好憎恨自己?
食藥係食咩藥從來無交帶,可以係減退魔性既藥,尤其是得知主角家庭背景更令人懷疑。
作者多次使用似曾相識既感覺介紹遲下會特別交代或劇情相關既事,不論派荻左右手,主角房間入面既洞口,其實連一開始個份憎恨都一樣。 小說係以文字引發想象,唔似動漫畫可以係畫面發生一啲不起眼細節。所以特別提及既字其實當中好大機會有伏線。
每次打完魔王都無村民被捉走,唔係因為打擊左魔王,而係因為主角無死過。印象中除左主角死之外係無引發過村民被捉事件(或者我記錯)大家再諗下魔王塔只係打左一層,其實對魔王整體勢力係無大改變,要將村民捉走依然係話咁易。仲有一點,就係村民減少既數目無因為層樓多少改變,或者係因為某啲條件做成,例如用黎復活主角。
無論故事又好現實又好,一般人對弱勢/智人士只會施加欺凌,我無聽過有人會對個弱智既人流露驚恐同憎恨既情緒,明顯主角本身有多於一個身份,亦係伏線之一。
話主角一定唔係魔王既巴打係有少少先入為主,不過都証明作者寫得好。作者加油!
除咗主角冇打贏魔王而過嘅夜晚 都有村民俾怪捉喎
Quote 返啲線索俾大家 :

「我對魔王恨之入骨,不知那裡來的憎恨。
快按捺不住了。」

老豆有關

⋯⋯

「有病就要就要吃藥。

你吞下藥物,雙手立即不抖了。

甚至乎整個人都變得軟弱無力,索性倒臥在地,累得再撐不開眼了......

「兒子!你沒事吧......」

良久,你悠悠醒轉。
聽聞村落居民又被魔王手下拐帶了十多人,再也沒見過他們的蹤影。

你又回到了魔王塔前。」

唔好再屈豬角係魔王
其實都係唔排除佢係魔王,你無聽過有人話好憎恨自己?
食藥係食咩藥從來無交帶,可以係減退魔性既藥,尤其是得知主角家庭背景更令人懷疑。
作者多次使用似曾相識既感覺介紹遲下會特別交代或劇情相關既事,不論派荻左右手,主角房間入面既洞口,其實連一開始個份憎恨都一樣。 小說係以文字引發想象,唔似動漫畫可以係畫面發生一啲不起眼細節。所以特別提及既字其實當中好大機會有伏線。
每次打完魔王都無村民被捉走,唔係因為打擊左魔王,而係因為主角無死過。印象中除左主角死之外係無引發過村民被捉事件(或者我記錯)大家再諗下魔王塔只係打左一層,其實對魔王整體勢力係無大改變,要將村民捉走依然係話咁易。仲有一點,就係村民減少既數目無因為層樓多少改變,或者係因為某啲條件做成,例如用黎復活主角。
無論故事又好現實又好,一般人對弱勢/智人士只會施加欺凌,我無聽過有人會對個弱智既人流露驚恐同憎恨既情緒,明顯主角本身有多於一個身份,亦係伏線之一。
話主角一定唔係魔王既巴打係有少少先入為主,不過都証明作者寫得好。作者加油!
除咗主角打贏魔王而過嘅夜晚 都有村民俾怪捉喎
屌你有冇睇架
啲藥係強力鎮靜劑
有一晚佢冇死 瞓左覺都有捉人
然後一開始啲人係笑佢 係佢同勇者一齊殺左魔王先驚佢 好明顯係以前笑鳩佢而家怕佢報牛
唔好沖出嚟柒啦 上面都解過一次 爬文plz
好撚勁樓主 可以突然寫到咁感人
白米個故仔會唔會係講佢地依家人?即係以前個個都係魔法師,或者好似魔王嗰啲,不過後尾人類求安定,個個都唔學法術嗰啲?

平時食開嘅藥係強力鎮定劑所以game開始前一直冇人死過,所以啲人淨係當佢傻仔
諗起默然獸,壓抑自己能力然後黑化
個故一開始大家玩膠浪費左好多時間,真係慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞