[法律jj] 包攬訴訟其實有咩壞處?

125 回覆
92 Like 1 Dislike
有料既基本上唔會得閒去做法援律師,而且又好少錢.....

法援律師位係比d新仔拎下飯錢用......
我真係想知做法援律師有冇兩皮一個月

廢撚到呢
上面成班Duty lawyer同legal aid都唔識分
而家香港係屈班律師會自已食晒果幾百萬 個客一蚊都收唔到先唔比包攬訴訟
其實抹黑緊班律師 但又無人覺得有問題
唔識,請指教
duty lawyer 即係啲律師得閒搵下外快咁 免費幫你 (但係會收judiciary錢) 通常你去mag court會成日見到

legal aid即係法援署會幫你instruct大狀幫你打官司 如果係大單野 資深大律師都會請到
連登就係好多呢啲唔撚識嘅人9up啲人就信

美國champerty and maintenance合法,啲律師好搵幾撚多
又一個9up
成班友9up
啲傻西話法援廢
巴打睇來係行內人

咁你點睇包攬訴訟?
其實諗返當年應該打得甩,不過為咗慳錢,最後去服務吓社會
都要收我五舊,都唔預佢打甩,但佢上到台口窒窒,最後俾對家 KO 咗
部電腦俾人要求沒收,佢駁都冇幫口駁對家
之後可以換 MacBook
佢告我不誠實使用電腦,但明明我好誠實咁提供個漏洞俾對方

我少你一半,玩 80hrs
自此之後,我唔再相信法律係公義
係, 所以法援就係hea你, 你死你事, 你贏佢又無得分, 使乜出力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞