一人一個被記小/大過的經歷

240 回覆
434 Like 8 Dislike
之前唔知邊個on9 話對大學面試有影響,自己又on9咁信左咁耐
鼓吹大過小過無用論
冬天唔著校褸
你個同學想玩埋一份姐
Lunch係學校打邊邊 重點係全部有份食既冇事 我食都未食過就奶野
夾錢送咸書比呀sir 之後比人捉左去罰坐左五六個鐘
煩躁得濟 一張凳車落去呀sir度
一次食兩個大過
利申:真人真事
走留堂3分 冇交功課1分 遲到5次就留一次堂
上堂訓教自簽1分扣分紙就任訓

一個學期 10分一個小過 兩個小過一個大過

就係咁走下留堂 走下走下就攞左個大過

個時學校仲好撚on9有咩msn (mistake say no)計劃
幫啲老師做野 寫下閱讀報告咁 就可以抵消啲分
每逢就快夠分就要係求啲老師比我幫佢手做野 仲要有啲吊高黎賣肯簽時數紙

結果中學生涯都係因為走留學同訓教咁拎左幾個小過同一個大過

就同入監獄話自己不成實使用電腦比人拉左咁
下 食野都記大過 咁on9?
學校有冇社工 個時中學有社工保 唔洗留班
幾條友哩埋扮鬼嚇尻個OT嘅miss 記小過
同個相熟校工係校工宿舍睇馬經 記小過
旅行同第二間中學D人爭燒烤爐打架 記小過
屎忽痕行去簿櫃求其拎一叠簿掉咗落垃圾筒 記小過
個八婆豬乸miss又大肚 我口嗡嗡講句 唉, 又中出 記小過
仲有好q多
明明記缺點就得 點解係都要記小過
好sweet咁喎 發展咗幾耐
我都係ses喎
慣左瞓醒會食返支煙 有次上課瞓醒之後好自然咁點左支煙吸左一啖 連個老師都呆撚左 我到依家都記得嗰陣啲同學望我嘅眼神
唔係我本人
果時有個prefect隊長去畢業camp
夜晚訓覺果時走去摸人條丁
結果佢prefect冇得做 好似仲記左個大過
從後仲要四圍同人講其實佢唔係gay
利申何文田某名男校
勿相認
唔係本人
有一男一女鬧交,咁啱課室出面就有條消防喉,我個fd攞條消防喉俾條仔,之後條仔開條消防喉射尻條女。之後條仔俾人記左大過
唔報警拉左你算係咁
都唔知記大過有咩用
識人讀中學年年記大過,大個左做警犬
係咪中西區女校?
畢業開始疏,佢主動疏,然後佢結婚
小學嗰陣 放假無所事事係啲平台公園玩下火柴
俾啲同班同學見到報串,返學俾班主任記大過
一直諗撚咗好耐,又無著校服又唔係學校範圍點解要記大過
當年高登仔
相認。
佛教學校?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞