一人一個被記小/大過的經歷

240 回覆
434 Like 8 Dislike
無去週會匿左係班房比訓導發現左
我改醫生紙比人記撚左個缺點
當年升中一已經成日欠功課
頭一個月已經一個小過
我俾老豆屌到飛起 原因係佢鬧我做咩唔抄
唔識抄完交都唔好欠交
ps最後我一個學期一個大過
每個學年一開頭
eclass嘅密碼都會reset到username password一樣
嗰陣有個好討厭嘅同學
於是我入佢account
成句屌你老母比全校所有人
第日返到學校電腦科主任走來問我有咩要同佢講
然後我又戇鳩鳩咁認左
結果俾人記大過
應該IT狗睇粒ip嘅last login知道係我
補課嗰排recess係酒廊食甜筒

因為學校唔比係酒廊進食
嗰陣心諗 明明個呀sir自己夠係返緊工出嚟蛇王
好想嗰陣撞到校長跟住扣佢糧
小學唔為意有個老師企我後面比佢聽到我講左句,我屌你老母 就小過啦
中學條裙係半身裙 平時會摺短到膝上
有日比訓導捉裙短
第二日小息番去覆檢完就又摺番上去
點知lunch係操場又撞到佢
佢離遠大大聲叫我班名同學號
然後就記咗我小過
遲到34次
上副校堂屎忽痕...放火
下 早會成班男仔好似行catwalk 咁落操場
幾撚型wor
啲女轉身望著曬

你睇下班撚樣做乜鳩
呢個正 我都想去返中學個陣玩下
3小過=1大過
SES?
由中一開始每次升旗禮都背住國旗
一次升旗禮就俾人記一次小過話我不尊重國旗
個年都唔知俾人記咗幾多個小過
同年家長日到我俾人見個陣個班主任叫埋訓導主任話我唔尊重國旗冇家教
我老母屌翻佢哋話係佢教嘅中國冇尊重過香港 香港人冇需要尊重國旗
個次之後我繼續升旗禮背住國旗但係冇再記我過

去到中六起碼有一百人同我一齊背住國旗
課室打排波爆玻璃
上天台掟紙飛機
學生會選舉點票前靜靜雞攞咗個票箱上天台倒落街
算乖 成班frd一齊癲 港島名校
同同學嘈交 講左句你呀媽個波罩你
個同學比我收左皮
之前就小過左
小學唔知發咩神經 一拳打落同學碌鳩到
記左個小過
嗰陣沙士, 有個miss要d學生上佢堂一定要戴嗰d焗到仆街嘅3M口罩.

我唔想戴, 佢話我唔戴就要出走廊企. . 佢意為我唔會出, 但我話"哦,好呀", 就出左班房. 大過
摺馬紙拉弓甩手彈到女同學隻眼,記大過
中一係班房同女朋友錫
擺左上Facebook
比人投訴
番到學校
然後副校長話要問女朋友屋企人洗唔洗報警
跟住話唔洗報警
但最後都比人記左小過
話煽動它人作出親密行為
師生戀,上堂寫情信俾miss但俾同學踢爆咗

但大家有默契,佢要保份工,我認咗係自己自發寫

仲要做大龍凰俾其他老師輔導
我當年係同同班同學打交打到上差館
記咗個大過 落口供就算

嗰陣都幾驚 最主要望住老母擔心個樣

出咗嚟再睇返 心態唔同晒
中學啲乜柒大小過完全影響唔到你入大學

在此奉勸所有中學生 放膽去做
成績夠好就萬事順利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞