一人一個被記小/大過的經歷

240 回覆
434 Like 8 Dislike
朋友試過遲到7次記小過
原本得6次
而最後一次遲到係暑假前最後一日個d活動日 唔係平時上堂嘅日子
俾另一個朋友fake左 遲左半個鐘先返學
結果達成一個學期7次遲到記小過
中學不嬲係返去玩個啵
真係靠班教畜教書死撚得啦
小五 出貓
但係老豆鬧我係因為我俾人捉到
摸女同學大髀
中學有人上堂除人條褲記缺點
我試後活動冇交電話就記小過
黐撚線學校
同班fd用學校派果Dmemo紙自制啤牌
有日個老師有事唔上堂叫我地自修 揾左個TA看住我地 咁我同三個fd就係度鋤D
一開始都玩得好小心 之後玩玩下激動得濟唔記得左有人看住 我大嗌左句"屌你老母同花順啊" 比個TA聽到 的左我地四個落訓導每人一個小過
連累左班fd比人記過 好彩佢地冇怪我
有冇人出千
小學放學去網吧玩
俾個二五仔篤灰
半級人記左小過
有人係課室打排球,打爆左個窗,個波直接飛落球場
頭4年一個缺點都冇 最後個3年每年遲12/13次到 每年就一個小過+缺點
聖誕聯歡
玩聽音樂爭凳仔
玩到最尾兩個 一個肥婆 一個我best frd
音樂一停 我個fd被個肥婆頂開咗
佢諗住坐低我一野拉開張凳
記撚咗大過
校長捉我訓覺
以前長期欠交功課 唔知欠交幾多次就1個小過
然後3個小過又好似=1個大過 以前當小過係積分咁儲
最後老師頂我唔順 要我放學做哂功課先可以放學
有掛,拎左張魚蝦蟹、大細的紙去玩
好多人落注,有D仆街都唔知係咪落左中果格,就叫賠錢,
我賠,大家都係玩一蚊兩蚊,純粹開心下
經過今次發覺做莊都好講究眼力同記憶,唔係人人做得
去廁所去左20分鐘 話我逃課
最後記小過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞