一人一個被記小/大過的經歷

240 回覆
434 Like 8 Dislike
隔離個同學撩我賭錢玩公字,之後比人踢爆咗,我冇事 只係見訓導 叫我唔好再玩,仲可以攞返輸咗嘅錢,嗰個同學就好似比人記小過
中學太乖唔係幾好,曳下都叫做有啲野可以回味
欠交功課太多 小過
印象中細個第一次比人記呢啲野係大大聲屌鳩個同學老母嗰陣比個阿sir行入來斷正

之後就
遲到早走唔交功課乜柒儀容不整嗰啲積積埋埋都小過嗰啲就小事
仲有玩電話,賭錢,打鳩同學,同啲教書嘅嘈交
係無衰過食煙飲酒破壞公物嗰啲

最後一次就係中七嗰陣去左間男校讀書
成班友一齊除一個人條褲嗰陣
比校長見到捉曬我地去照肺
仲話一人一個大過
我地中間仲忍唔住笑
睇左咁多個
好似最多人衰賭錢
朝早遲到走去食早餐
計到時間剛剛好唔係曠課
食飽行返去學校門口比個訓導見到我慢慢行抹嘴
Lunch後山燒書BBQ 勿相認
賭錢多人參與通常都容易奶野
唔知點解
中小學都係咁
逼你出賣同學如果唔係就當欺騙老師一個大過
啲教畜想你出賣同學再俾同學做鳩

我屌啦當初搞事條友唔認嗰吓已經係欺騙老師啦
結果仲罰得輕
真係0n撚鳩
利申:因為冇出賣同學俾人記大過
格離班嘅人 帶咗麻雀同麻雀枱打麻雀
後尾比校工發現
只要唔係玩到踢出校根本記幾多個都冇所謂
PE堂有蓋操場玩閃避球,操場後面喺停車場
同學一個波車埋嚟,避到但打裂車窗
之後同嗰個同學一齊記過,仲問我點解要避波
同學上音樂堂唱歌俾人記缺點 勿相認
試過見已經遲咗到 就諗住去茶記食埋個早餐先返
點知原來訓導主任都食緊
將紙巾濕水掉上廁所天花板
夾埋班friend偷鳩小賣部d野食

以前學校用intranet做溝通 拎左人地個account send粗口比全校 但最黎自己認左

勿相認
2018年仲係度早乜撚嘢會
好心小學開始每人一個email,每日check email咪得
夾埋班friend偷鳩小賣部d野食

以前學校用intranet做溝通 拎左人地個account send粗口比全校 但最後*自己認左

勿相認
行去食lunch
有個fd推個fd落草叢
有fd試過大聲喺教員室門口屌呀sir老母
之後記小過寫悔過書
掉咗同學個書包落街

除咗同學條褲落嚟
佢老師見到
比人除嗰個重話係自己除
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞